Portada > Actualitat > Notícies > Ajuts al transport per als ensenyaments postobligatoris

Ajuts al transport per als ensenyaments postobligatoris

29/01/2021

L’Ajuntament ha aprovat inicialment les bases d’unes subvencions que volen fomentar la continuïtat educativa i la igualtat d’oportunitats de l’alumnat

El consistori pierenc ha aprovat inicialment les bases d’una nova convocatòria de subvencions per a cobrir part del cost del transport que utilitza l’alumnat d’estudis postobligatoris. Els ajuts pretenen fomentar la continuïtat educativa dels nois i noies que finalitzen l’ESO, atès que la distribució territorial de la vila fa que la majoria de l’alumnat que vol seguir formant-se de manera reglada necessiti un mitjà de transport per a desplaçar-se. Així mateix, les subvencions volen contribuir a garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats de l’alumnat de Piera.

Per poder optar a aquestes beques l’alumne haurà d’estar empadronat i residir a Piera, tenir de 16 a 25 anys, estar matriculat en ensenyaments postobligatoris en un centre docent públic de Catalunya i en totes les matèries curriculars del curs corresponent. D’altra banda, la distància entre el domicili habitual i el centre haurà de ser superior a dos quilòmetres i no es podran tenir altres titulacions acadèmiques d’igual o superior nivell. La concessió de l’ajut dependrà també de la renda familiar anual.

La subvenció es fixarà segons quina sigui la distància entre el domicili habitual i el centre:

• Distància superior a 2 Kms i inferior a 13 kms: 100 €
• Entre 13 i 30 kms: 150 €
• A partir dels 30 kms: 250 €

Un cop les bases estiguin aprovades de forma definitiva, s’obrirà la convocatòria en la qual s’establirà el termini per a presentar les sol·licituds, preferentment de manera telemàtica. La concessió dels ajuts es farà per ordre d’arribada i fins que s’esgoti el crèdit pressupostari. Es podrà accedir als impresos oficials al Centre de Serveis La Bòbila i als webs municipals www.pieraeduca.cat i www.viladepiera.cat.

Arxivat a: Educació
Transport escolar