Portada > Actualitat > Notícies > El Degusta Llibres es converteix en un referent cultural i gastronòmic

El Degusta Llibres es converteix en un referent cultural i gastronòmic

29/09/2021

Prop d’un miler de persones van visitar la fira durant tot el cap de setmana amb parades de segells editorials i de restauració i la programació d’activitats gastronòmiques i literàries

Piera es va convertir els dies 25 i 26 de setembre en la capital literària i gastronòmica de la comarca. Els carrers del nucli antic es van transformar en una renovada colònia estiuenca del SXXI per acollir el Degusta Llibres, una iniciativa organitzada per l’Ajuntament en col·laboració amb VilaDelLlibre.CAT i Vadefoodies que van visitar prop d’un miler de persones.

Pel que fa a la part literària, van participar-hi 22 segells editorials independents, als quals es van afegir les parades de les dues llibreries locals. Així mateix, es va recuperar la fruiteria Cal Biel com a llibreria de segona mà, i ara s’estudia la possibilitat que la botiga pugui continuar oberta i sigui gestionada per joves voluntaris de Piera. A més del mercat del llibre, es van programar 25 actes literaris i gastronòmics durant tot el cap de setmana en els quals van participar-hi al voltant de 500 persones. Entre les diferents propostes hi havia el Cicle Piera, comissariat per Antoni Escudero, que va programar taules dedicades al patrimoni cultural i literari de la vila i va oferir una dotzena d’activitats amb una excel·lent acollida per part del públic. Les activitats de la Biblioteca de Piera també van penjar el cartell de complet. Entre les propostes més destacades va haver-hi la presentació de l’obra Temps fugit de Josepa Ribera o els Xarrups d'autors i autores de Piera, lectures d'obres de la mà dels seus creadors.

Pel que fa a la part més gastronòmica, es van instal·lar 21 parades, entre les quals va haver-hi nou cellers, un productor d’oli, un pastisser i un gelater. La resta pertanyien al sector de la restauració. La sensació dels paradistes va ser bona, superant en la majoria de casos les vendes d'anteriors edicions del Piera Degusta. Pel que fa als actes gastronòmics, van tenir molt bona acollida el tast de formatges, la xerrada de Toni Massanés i Núria Bàguena sobre tradició culinària i el showcooking d'Àstrid Barqué.

Des de l’Ajuntament i la resta d’entitats organitzadores s’ha fet una valoració molt positiva d’aquesta primera edició. El regidor de Fires, Josep Maria Rosell, ha destacat que el Degusta Llibres ha estat una oportunitat per unir la gastronomia i la literatura, potenciant el producte i la restauració locals i implicant les entitats de la vila. Segons Rosell, l’objectiu és que aquesta sigui “una fira de referència a la comarca i al país, i permeti posar en valor el nostre patrimoni arreu del territori".

Entre les visites que va rebre Piera durant tot el cap de setmana cal destacar la de la presidenta del Parlament de Catalunya. Laura Borràs va passejar pel mercat manifestant el seu goig perquè Piera formi part de la Xarxa de Viles del Llibre, un moviment de turisme cultural que coneix des dels seus inicis, quan va ser directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Arxivat a: Fires
Degusta Llibres
Degusta Llibres
Degusta Llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta Llibres
Degusta Llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta llibres
Degusta Llibres