Portada > Actualitat > Notícies > 1a reunió de seguiment del Pla de Barris

1a reunió de seguiment del Pla de Barris

05/12/2011

La Sala Polivalent de la Plaça del Peix va acollir, el dia 30 de novembre, la primera sessió del Comitè d’Avaluació i Seguiment d’aquest pla integral, que contempla més d’una trentena d’actuacions distribuïdes en cinc àmbits de treball diferent. El Comitè aplega representants de les dues administracions que financen el Pla de Barris, la Generalitat de Catalunya a través de la Llei de Barris i l’Ajuntament de Piera, així com representants del teixit social i associatiu de Piera.

Contigut de la sessió

El Comitè d’Avaluació i Seguiment és l’instrument formal de gestió previst per a cada un dels projectes integrals que reben els ajuts de la Llei de Barris. La primera sessió del Comitè de Seguiment i Avaluació del Pla de Barris del nucli antic de Piera va comptar amb la participació de quatre representants de la Generalitat de Catalunya, nou representants de l’Ajuntament de Barcelona, entre els quals va haver-hi l’equip tècnic del Pla de Barris del nucli antic, la Secretària de la Corporació i els Regidors de Benestar, Participació i Barris, i tres representants d’entitats i associacions del barri, que van poder exposar les seves inquietuds al voltant del desenvolupament de les actuacions i els programes del Pla de Barris.

Les entitats i associacions que van ser presents en el primer Comitè d’Avaluació i Seguiment van ser les següents: AV del Casc Antic, l’Associació de Dones i la Societat Foment. Van excusar l’assitència a la reunió els representants de l’AV del Barri dels Gats, de la Unió de Botiguers i Comerciants i del Grup de Diables de Piera.

La sessió la va obrir i tancar el Secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala, que va donar per constituït el Comitè d’Avaluació i Seguiment i va explicar la importància de la Llei de Barris i el paper del comitè que es constituïa i la importància que havia tingut els projectes en els barris que ja s’havia actuat per la recuperació econòmica i social. No va voler passar per alt, la dificultat econòmica que s’està patint i com aquesta afectarà al desenvolupament dels projectes que s’estan tirant endavant.

La responsable del Pla de Barris, Esther Ball, va exposar l’estat de desenvolupament de cada un dels camps de treball que componen el projecte integral i va repassar les actuacions previstes per al proper any, així com les modificacions en el projecte de remodelació del Foment, ja que la 1a  part de l’Escola de Música  es va construir amb les ajudes del pla E. Els dos edificis conformaran el centre cívic dinamitzador del barri, i d’aquesta manera s'obtindran espais suficients per poder desenvolupar els diferents projectes socials contemplats en el Pla de Barris.

Tant l’Alcalde, Jaume Guixà, com el primer tinent d’alcalde, Jordi Madrid, van voler deixar clares les dificultats que es trobarà l’Ajuntament per poder tirar endavant el projecte amb els retards de pagament per part de la Generalitat, i que caldrà fer modificacions per tal de poder reduir despeses sense perjudicar els objectius marcats en el Pla de Barris.

El representant de l’AV del Casc Antic, Rafael Costa, va expressar que un dels problemes més importants és la disponibilitat d’aparcament. També, conjuntament, el representant de la Societat Foment, Jaume Torres, i la regidora Josefina Altarriba, es van interessar pel projecte de la remodelació del Foment i de les obres més immediates.

Arxivat a: Pla de barris
Reunió Pla de Barris