Portada > Actualitat > Notícies > Xerrada, folklore i concert

Xerrada, folklore i concert

20/10/2014

El Correllengua ha omplert una tercera setmana d'actes amb una xerrada sobre la necessitat econòmica del nou estat, la IV mostra de grups folklòrics i el concert dels Pastorets Rock.

El passat dijous, el Casal va acollir la xerrada ‘Catalunya i la necessitat econòmica del nou estat', emmarcada en el Correllengua i conduïda per Lluís Bonet, vicepresident de Sobirania i Justícia i membre de la sectorial d’economistes de l’Assemblea Nacional Catalana, i Claudi Grinyó, membre de la comissió d'economia de Soberania i Justícia. Tots dos economistes van desgranar els principals problemes en el context actual d’Espanya. Així mateix, van aportar dades rellevants de la solvència d’una Catalunya estat, com per exemple que el pagament de les pensions està garantit, ja que surt dels impostos que es paguen i no d’una bossa on s’han anat guardant els diners recaptats per a aquesta finalitat. D’altra banda, van argumentar que una continuïtat en la Unió Europea està garantida, ja que Catalunya és contribuent net i que, el fet que hi hagi més de 5.000 multinacionals instal·lades a casa nostra determina una posició clara que aquestes no es quedaran fora. Tal com van recalcar, el poder econòmic és molt potent i, arribat el moment, els governs d’altres països, mitjançant la UE, no permetrien que les seves empreses perdessin diners. Pel que fa a aquest punt, van posar l’exemple d’Irlanda, que tenia un preu més baix en els impostos de societats, cosa que provocava que moltes empreses hi instal·lessin la seu. La UE, sense fer cap soroll, va donar una estirada d’orelles a Irlanda i va posar fi a la deslocalització de seus per aquest motiu.

El dissabte 18, la IV Mostra de grups folklòrics va començar amb la plantada de colles participants i un cercavila des de la plaça de la Creu i fins a la plaça del Peix, on van participar els Falcons de Piera, els Diables de Piera, la Colla Infantil dels Diables de Piera, Pubillatge de Piera, l'Agrupació Sardanista de Piera, La Tita El Fumat, els Petits Eixerits Tabalers de Piera, diverses colles de foc i bestiari. A la nit, un dels plats forts del Correllengua: el concert dels Pastorets Rock, una banda lleidatana molt consolidada, que basa el seu repertori en els temes més coneguts del cançoner català adaptades amb ritmes i arranjaments típics dels patrons moderns com el funky, l'ska o el rock dur. La plaça del Peix va ballar i vibrar amb aquest grup i els seus ritmes i la nit va acabar amb Jaume Vallès, DJ Ka, que va punxar música de caire festiu fins a la matinada.

El Correllengua 2014 finalitzarà el divendres 31 d'octubre amb una castanyada popular, a les 18 h, a la Font del Roc i amb el Castanyada Rock, a la Nau del Sanahuja, un festival de música rock reivindicativa que es porta a terme a Piera des de l'any 2004 cada 31 d'octubre coincidint amb la festivitat de Tots Sants. El cartell d'aquesta edició inclou les actuacions d'Aspencat, Strombers, Cor Fort, Miquel del Roig i Juantxo Skalari. Més informació a espurnadepiera.cat.

 

Arxivat a: Joventut
Correllengua 2014
Correllengua 2014
Correllengua 2014
Correllengua 2014
Correllengua 2014
Correllengua 2014
Correllengua 2014
Correllengua 2014
Correllengua 2014
Correllengua 2014
Correllengua 2014
Correllengua 2014
Correllengua 2014
Correllengua 2014
Correllengua 2014