Portada > Actualitat > Notícies > Visita a l'estació depuradora de Can Canals

Visita a l'estació depuradora de Can Canals

22/10/2014

El passat 17 d’octubre l’alcalde i el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament van visitar la nova depuradora de Can Canals, construïda per l’empresa Aqualogy, sota la direcció de l’arquitecte d’IPSA, Jaume Nogués.

La nova depuradora, en funcionament des del 15 d’octubre, va rebre la visita de l’’alcalde Jaume S. Guixà, el regidor de Medi Ambient, Jaume Raventós, la secretària i el vicepresident del barri, així com diferents representants de l’empresa constructora, que es van veure acompanyats pels uns quants veïns del barri. Aquesta actuació només resol la depuració d’aigües residuals d’una zona concreta de Can Canals, ja que més endavant el barri comptarà amb altres actuacions per solucionar del tot el problema del sanejament.

La nova estació depuradora d’aigües residuals, construïda per l’empresa Aqualogy al carrer del Migdia, és una depuradora de tipus Biodisc, una estació biològica compacta i prefabricada, similar a la que en el seu dia es va construir a Can Bou. La  característica principal és el baix consum energètic inherent a aquest tipus d'instal·lació, així com mínims costos operatius i el baix requeriment d’espai per a la seva instal·lació.

A diferència d’altres, el sistema de depuració utilitzat genera molt poca quantitat de residus en el seu procés. La implantació semisoterrada és una altra característica que fa que les plantes siguin estèticament molt aconseguides i amb un mínim impacte visual.

La facilitat de modulació, l'absència de soroll i olors i la seva integració en el medi ambient, la fan apta per a zones residencials, pobles petits i fins i tot unifamiliars.

Arxivat a: Medi ambient
Visita depuradora Can Canals 2014
Visita depuradora Can Canals 2014
Visita depuradora Can Canals 2014
Visita depuradora Can Canals 2014
Visita depuradora Can Canals 2014