Portada > Actualitat > Notícies > Una fira reeixida i amb novetats

Una fira reeixida i amb novetats

27/04/2015

La Fira del Sant Crist de Piera, un dels referents de la nostra Vila, va incorporar novetats, amb una molt bona acollida en totes les propostes, i va augmentar el nombre d'estands i parades participants.

La Fira del Sant Crist de Piera, celebrada el passat cap de setmana, va sortir al carrer per celebrar la seva 26a edició. Com és habitual en aquestes dates primaverals un dels temes que més preocupava era la predicció metereològica, però dissabte va fer un dia força temperat i diumenge, tot i que el matí començava ennuvolat, es van poder fer amb normalitat la majoria d'activitats programades.

Més d'una vintena d'estands i unes 250 parades van omplir tot el trajecte firal, des del carrer Piereta fins al carrer de la Plaça. L'opinió general que es podia recollir al carrer era molt positiva: la fira va estar molt animada durant tots dos dies de celebració i les novetats varen tenir una molt bona acollida.

La fira es va inaugurar puntualment a les 11 hores, amb la presència de l'alcalde, els regidors del Consistori i les entitats convidades. L'acompanyament musical i l'animació van anar a càrrec de la Marching Band de l'Aula de Música de Piera, que es va estrenar en aquesta ocasió. En el moment de la inauguració van actuar conjuntament els Falcons de Piera i els Falcons de Barcelona, que van anar seguint el llarg quilòmetre que ocupa el recorregut firal, i van oferir una actuació final conjunta al carrer de la Plaça.

Enguany, cal fer un esment especial de les novetats incorporades, com la fira medieval, que fa servir per connectar la zona del carrer Sant Bonifaci amb les activitats infantils del carrer Dr. Carles i el carrer de la Plaça. També van tenir bona acceptació la pantalla de leds amb la projecció de les darreres actuacions i canvis esdevinguts a Piera en aquest govern. Altres focus d'interès van ser l'exposició de vehicles i el circuit de trial infantil instal·lats a la Nau de Cal Sanahuja, el tast de vins i gastronomia del carrer Onze de Setembre, i, sobretot, els diversos espais de jocs per als més petits del carrer Piereta (tallers i actuacions), doctor Carles (tallers de circ i trenet de 5 polzades) i carrer de la Plaça (inflables, tallers i piscines de boles).

La Fira del Sant Crist és una fira multisectorial. Per això, durant aquests dos dies, s'hi han pogut trobar parades i estands amb productes tan diversos com bijuteria, roba, embotits, formatges, pa i brioixeria, xurros, llaminadures, conserves, artesania, automoció... Col·leccionisme, amb les trobades de col·leccionistes de plaques de cava i sucre, i també s'hi han celebrat activitats esportives, com l'open popular de tennis taula, la gimcana infantil amb bicicleta, el campionat social de caramboles, el torneig de petanca de Can Claramunt o les exhibicions esportives de la piscina. Paral·lelament, també hi va haver una bona oferta d'exposicions: fotografies de Piera a la Sala d'Exposicions Municipal, dibuixos dels nens de Piera al Teatre Foment, poesies i retrats a l'estudi de Pere Bosch Morera, pintures a l'oli d'Antoni Vaquero a la sala Els Girasols, eines de la pagesia al Celler de Pep i litografies i escultures dedicades a Ntra. Sra. de Montserrat, al Castell de Piera.

La plaça del Peix, on se situava l'estand dels Diables, també va concertar un gruix important d'actuacions, amb molt de públic assistent: concerts-vermut amb el Pubill del Raval i Mas Gardenias, actuacions de l'Aula de Música de Piera, concerts de nit, paellada, kinto popular i danses del món.

Cal esmentar també la forta presència d'entitats que també participen en aquest esdeveniment i que hi donen molt bon ambient. Els Bombers i l'ADF de Piera van portar un parell de vehicles que van fer les delícies dels més petits; l'estand de la forja del carrer de la Plaça va aplegar un bon nombre de forjadors que van treballar per enllestir la barana de l'empedrat començada a la festa de la forja del passat 12 d'abril. Per la seva banda, Ràdio Piera també va viure una fira molt especial, ja que van oferir una programació centrada a celebrar 30 anys de programació. Per l'estand hi van passar persones que van col·laborar o col·laboren amb aquest mitjà per parlar de les seva experiència, i que es van poder emportar una samarreta de regal.

En definitiva, moltes activitats i participacions que podeu veure reflectides en aquest resum fotogràfic, i que des de l'Ajuntament, volem agrair molt especialment.

Recordem que per participar a la pròxima edició de la Fira cal emplenar la instància disponible a partir de mitjan gener i fins a finals del mes de març al web www.viladepiera.cat/actualitat/fira2016.

Arxivat a: Comerç
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015
Fira del Sant Crist 2015