Portada > Actualitat > Notícies > Concessió de dues medalles centenàries

Concessió de dues medalles centenàries

04/05/2015

Piera compta amb gairebé una desena de persones centenàries. Un aniversari molt especial que normalment és reconegut i celebrat amb la família i amistats, sobretot per Quimeta Bolós i Pilar Torres, les darreres homenatjades.

El dilluns 27 d’abril, la senyora Joaquima Bolós Pastor, Quimeta per als seus amics, va celebrar a la residència SR Lux de la Plana els seus cent anys de vida, tot i haver-los complert el passat 3 de març. Envoltada dels seus companys, de la família i de la direcció i professionals del centre, va protagonitzar un acte molt emotiu, al que es van voler sumar el Sr. Agustí Vilà, responsable de l’Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat i Josep Llopart, segon tinent d’alcalde i Maite Guzmán, regidora de Benestar Social del Consistori.

Per part del govern català, el senyor Vilà va afirmar que a Catalunya hi ha unes 2.800 persones centenàries, la qual cosa denota un magnífic estat de salut de la població catalana, la segona en longevitat darrera de la japonesa. Tot seguit,  va fer entrega a l’homenatjada de la medalla centenària, personalitzada, en símbol del seu arrelament a la terra durant tants anys. L’Ajuntament de Piera, en nom dels vilatans, va fer-li entrega d’una placa commemorativa i d’un ram de flors, per cent anys de vivències i experiències compartides, per una vida que ha transcorregut entre canvis constants i que les generacions posteriors hem de saber valorar i respectar. Entre regals i aplaudiments, la Quimeta va agrair totes les felicitacions i va recordar gran part de la seva historia personal, tot escoltant el relat preparat per l’educadora social sobre els diferents successos de la seva vida a partir del 1915.

I, en els pròxims dies, de protagonista també en serà la pierenca Pilar Torres i Bosch,  ja que el diumenge 24 de maig, compleix el seu centenari. Aquella mateixa setmana rebrà el reconeixement que mereix una vida plena de valors, experiència, aprenentatges i coneixements acumulats al llarg de tota una vida.

Arxivat a: Serveis a les persones
Centenari Quimeta Bolós 2015
Centenari Quimeta Bolós 2015
Centenari Quimeta Bolós 2015
Centenari Quimeta Bolós 2015
Centenari Quimeta Bolós 2015
Centenari Quimeta Bolós 2015
Centenari Quimeta Bolós 2015