Portada > Actualitat > Notícies > Mesures per eliminar la processionària

Mesures per eliminar la processionària

04/04/2016

L'Ajuntament de Piera impulsa diverses accions per eliminar la processionària, una plaga que provoca urticària i al·lèrgies a persones i animals.

La processionària és una eruga que construeix bosses de pèls blancs a les branques dels pins o dels cedres i que, amb la marxa del fred, baixa dels arbres en processó i provoca efectes urticants i al·lèrgies en persones i animals. Aquest any, a causa de les elevades temperatures de l'hivern, la plaga ha estat més forta que en anys anteriors, i és per això que l'Ajuntament n'ha reforçat les accions d'eliminació.

En el cas dels parcs públics, s'han fet fumigacions als pins i, en alguns casos, s'han tallat i cremat les bosses de processionària. A més, també es desenvoluparan tractaments amb feromones per a atraure els mascles i reduir la plaga per als propers anys. Els tractaments aeris, els més eficaços, només estan autoritzats a les zones forestals.

Les persones al·lèrgiques i els infants han de tenir especial precaució si passegen per pinedes i zones boscoses, i en el cas de les mascotes es recomana evitar-ho. Qualsevol afecció que es detecti s'ha de consultar amb un metge o veterinari.

Arxivat a: Medi ambient
Mesures per eliminar la processonària