Portada > Actualitat > Notícies > Nou aparell per detectar l’ús de drogues

Nou aparell per detectar l’ús de drogues

21/12/2016

La Policia Local de Piera ha aconseguit la cessió gratuïta d’un nou sistema que, a través de la saliva, pot detectar fins a 6 drogues diferents en només 6 minuts

Els agents de la Policia Local de Piera ja disposen d’un nou sistema de diagnosi ràpid de detecció de drogues. Es tracta del DrugSIP®, un aparell configurat per detectar l’ús de drogues d’abús en saliva i que pot trobar fins a 6 tipus diferents en només 6 minuts.  

La cessió gratuïta de l’aparell, valorat en més de 5.000 euros, ha estat possible gràcies a la negociació entre el cap de la Policia Local, Toni Navarro, i l’empresa Alphasid, un acord que ha comptat amb la col·laboració de l’equip de govern municipal. La despesa que ha d’assumir el cos policial està en l’adquisició dels consumibles, és a dir, dels tests de detecció. 

De moment ja s’ha donat formació a un total de 8 agents que seran els encarregats d’utilitzar l’aparell en els controls de trànsit.

Arxivat a: Seguretat ciutadana
Aparell detecció drogues