Portada > Actualitat > Notícies > Piera s’incorpora a la vegueria del Penedès

Piera s’incorpora a la vegueria del Penedès

15/02/2017

Piera s’incorpora a la nova vegueria del Penedès després que el ple del Parlament de Catalunya hagi aprovat la llei d’Adaptació de la Llei de vegueries, que suposa la incorporació en la divisió territorial catalana aprovada el 2010.

D’aquesta manera, la vegueria del Penedès estarà formada per 72 municipis de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, amb l’excepció dels municipis de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana, que seguiran formant part de la vegueria de la Catalunya Central.

En la votació al Parlament de Catalunya hi van ser presents alcaldes i regidors de les comarques afectades, entre els quals hi era el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Piera, Josep Llopart.

Amb la nova divisió territorial hi haurà vuit vegueries: Barcelona, Girona, Lleida, el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, l’Alt Pirineu, la Catalunya Central i el Penedès. El desplegament, però, d’aquesta nova divisió territorial continua aturada pel Tribunal Constitucional.

 

Arxivat a: Administració local
Parlament
Parlament
Parlament