Portada > Actualitat > Notícies > Hereu i Pubilla de la Catalunya Central 2017

Hereu i Pubilla de la Catalunya Central 2017

15/05/2017

Més de 300 persones van participar en l’acte central celebrat a Piera durant el qual van ser proclamats com a tals en Martí Castanyer i la Laia Comerma

Piera va ser el municipi escollit per a celebrar, el passat dissabte, l’acte de proclamació de la Pubilla i l’Hereu de la Catalunya Central 2017. La jornada va començar al matí a l’escola Les Flandes on es van fer diverses proves als candidats abans que el jurat decidís el nom dels guanyadors.

En Martí Castanyer Soler, de Navàs (Bages), va ser proclamat el nou Hereu de la Catalunya Central 2017 en substitució del Marc Piqué Bosch. La Laia Comerma Calatayud, de Seva (Osona), és la nova Pubilla enlloc de la pierenca Raquel Calsina Galán. Van haver-hi també més nomenaments: l’Oriol Riba Castany, de Gironella (Berguedà) i l’Èric Parcerisa Diaz, de La Valldan (Berguedà), van ser proclamats 1r i 2n fadrí respectivament; l’Aina Pi Sitjes, de La Valldan, i la Mireia Roca Armengol, de Gironella, seran la 1a i 2a dama durant aquest 2017.

La vila va rebre més de 300 persones, entre les quals hi havia hereus i pubilles vinguts d’arreu del país i Andorra. Durant la jornada es va organitzar una cercavila que va comptar amb la col·laboració dels Sbombat’s. La plaça de l’Església va acollir l’acte central, que va comptar amb la presència, entre d’altres, de la diputada al Parlament de Catalunya, Alba Vergés, el president del foment de les tradicions catalanes, Gil Vilarrasa, l'alcalde Piera, Jordi Madrid, el regidor de cultura, Josep Maria Rosell, i altres representants municipals. També va haver-hi actuacions musicals a càrrec del Cor Giovinetto. En els parlaments, es va destacar els valors que emanen del pubillatge i del compromís dels joves participants en la cultura, la llengua i el país. Va ser un esdeveniment molt emotiu, sobretot per part dels catcentralencs sortints, dos dels quals eren veïns de Piera, la Raquel Calsina i el Martí Coral. 

Posteriorment es va celebrar un sopar de gala a la nau de Cal Sanahuja. Aquest acte va posar el punt i final a una jornada que no hagués estat possible sense el treball desinteressat de molta gent i la col·laboració dels Amics del Pubillatge de Piera.

Arxivat a: Tradicions
Hereu i Pubilla Catalunya Central 2017
Hereu i Pubilla Catalunya Central 2017
Hereu i Pubilla Catalunya Central 2017
Hereu i Pubilla Catalunya Central 2017
Hereu i Pubilla Catalunya Central 2017
Hereu i Pubilla Catalunya Central 2017
Hereu i Pubilla Catalunya Central 2017
Hereu i Pubilla Catalunya Central 2017
Hereu i Pubilla Catalunya Central 2017
Hereu i Pubilla Catalunya Central 2017
Hereu i Pubilla Catalunya Central 2017
Hereu i Pubilla Catalunya Central 2017
Hereu i Pubilla de la Catalunya Central 2017
Hereu i Pubilla Catalunya Central 2017
Hereu i Pubilla Catalunya Central 2017
Hereu i Pubilla Catalunya Central 2017
Hereu i Pubilla Catalunya Central 2017