Portada > Actualitat > Notícies > Mesures per minimitzar el risc d’incendi forestal

Mesures per minimitzar el risc d’incendi forestal

20/06/2017

Es posa en marxa el dispositiu d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona que pretén evitar l’inici d’un foc durant els mesos d’estiu

Aquest passat divendres la Diputació de Barcelona va iniciar el dispositiu d’informació i vigilància per a la prevenció d’incendis forestals, un programa de suport als municipis que es posa en marxa durant els mesos d’estiu amb l’objectiu de reduir el foc al bosc.

La campanya, que finalitzarà l’1 de setembre, treballa en dos àmbits: el primer és la detecció d’aquells punts de risc que poden ser la causa de l’inici d’un incendi, com poden ser abocaments de material inflamable, barbacoes que no compleixen la normativa o incidències en la xarxa elèctrica; un altre dels objectius és sensibilitzar la ciutadania i oferir consells sobre els riscos que suposen determinades conductes en zones envoltades de bosc, com poden ser espais de lleure i àrees amb cases rurals. Així mateix, també es prenen mesures preventives en l’activitat agrícola i es regula l’accés motoritzar a espais del medi natural. 

El Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) abasta el conjunt de la demarcació de Barcelona, amb una extensió de 475.502 hectàrees forestals. En total compta amb 90 unitats d’informació i vigilància mòbil, 22 punts de vigilància fixa i 8 centres de control per centralitzar els avisos i incidències. La campanya es realitza amb la col•laboració dels ajuntaments i les agrupacions de defensa forestal (ADF).

Durant tot l’any també es realitzen diverses tasques per evitar l’inici i la propagació del foc, principalment la neteja de franges perimetrals de vegetació en les urbanitzacions i els nuclis de població. 

Consells preventius

Arxivat a: Medi ambient
Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis