Portada > Actualitat > Notícies > La musicoteràpia per combatre l’obesitat infantil

La musicoteràpia per combatre l’obesitat infantil

21/07/2017

Una representació pierenca va presentar al conseller de Salut, Antoni Comín, aquest projecte que mostra l’efectivitat de la música per millorar la qualitat de vida

Piera ha presentat al conseller de Salut, Antoni Comín, el seu projecte de musicoteràpia, que té per objectiu controlar el sobrepès i combatre l’obesitat infantil. Una representació formada per membres de l’Equip d’Atenció Primària i de l’Escola de Música Municipal, acompanyats de l’alcalde, Josep Llopart, i el regidor d’Educació, Josep Maria Rosell, es va reunir amb el conseller per aprofundir en aquesta iniciativa per la qual Comín ja havia mostrat el seu interès el passat mes de febrer coincidint amb l’acte d’inauguració del nou CAP de Piera.

El projecte es duu a terme al municipi des de l’any 2015 per part de l’equip de pediatria del Centre d’Atenció Primària i de forma conjunta amb l’Escola Municipal de Música.  En el document que van lliurar al conseller s’explicava com la musicoteràpia ha permès als participants aprendre quins són els hàbits alimentaris i de salut adequats i necessaris per a ells d’una manera rica, divertida i en família. Així mateix, segons el text, hi ha diversos estudis que demostren que l’aplicació de la música i la musicoteràpia dóna resultats positius en  el camps dels trastorns alimentaris i l’obesitat.

La trobada amb el conseller va ser molt  positiva. Comín va encoratjar als professionals implicats en el projecte a continuar-lo i poder extreure’n resultats científics que permetin estendre la iniciativa a d’altres centres de la comarca i de la Gerència Territorial de la Catalunya Central. 

Arxivat a: Salut
Musicoteràpia