Portada > Actualitat > Notícies > Piera commemora la Diada Nacional de Catalunya

Piera commemora la Diada Nacional de Catalunya

12/09/2017

L’acte institucional va incloure l’ofrena floral dels representants de l’Ajuntament, partits polítics i entitats de la vila al monument de Rafael Casanova

En el marc de la celebració de la Festa Major, dilluns 11 de setembre Piera va commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Els actes van començar a les deu del matí amb la missa solemne a la parròquia de Santa Maria, seguida de l’acte institucional al parc del Gall Mullat, davant el monument en memòria de Rafael Casanova.

L’Elisabet Vallès va ser l’encarregada de presentar l’acte, que va estar presidit per l'alcalde, Josep Llopart, i el primer tinent d'alcalde, Jordi Madrid, juntament amb la resta de regidoris del consistori. També va comptar amb la col·laboració de nombroses entitats de la vila com els Falcons de Piera que van aixecar un pilar i van lliurar la senyera a l'alcalde i al primer tinent d'alcalde, que junts van hissar la bandera al mateix temps que la Banda Orquestra de Piera interpretava la versió instrumental del Cant de la Senyera.

La celebració de l’Onze de Setembre va servir també per recordar altres elements del patrimoni cultural català com la sardana que van ballar els membres de l’Agrupació Sardanista. Posteriorment, la Pubilla de Piera 2017, l'Elvira del Pozo, va ser l’encarregada de llegir la declaració institucional i, en finalitzar, tots els assistents van cantar de forma conjunta el cant dels Segadors, l’Himne Nacional de Catalunya.

L’acte va concloure amb la lectura d’un fragment del discurs que Muriel Casals va pronunciar el dia del concert de la Llibertat, i amb l’ofrena floral al monument de Rafael de Casanovas que van realitzar l’Ajuntament de Piera, els partits polítics i les entitats de la vila.

Durant tota la jornada va haver-hi altres actes per commemorar la Diada. Al migdia es va oferir un concert-vermut amb el grup pierenc The Curlies, i un dinar de germanor. També es va instal·lar una pantalla gegant al costat de l’escenari  per seguir la celebració de la Diada a la ciutat de Barcelona.

A la tarda, no van faltar el bingo popular, organitzat per la colla infantil dels Diables de Piera, la ballada de sardanes amb la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona i la cantada d’havaneres, amb el grup Barca de Mitjana, durant la qual també es va oferir rom cremat als assistents.

Als barris també es va celebrar l'Onze de Setembre: els veïns i veïnes de Ca n’Aguilera van organitzar la pujada de la senyera a les Ginebres; al Bedorc també van voler celebrar-ho pujant la senyera fins al Figuerot; i a Can Canals es va fer una ofrena floral per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. 

Arxivat a: Festes
Diada 2017
Diada 2017
Diada 2017
Diada 2017
Diada 2017
Diada 2017
Diada 2017
Diada Nacional de Catalunya
Diada 2017
Diada 2017
Diada Nacional de Catalunya
Diada Nacional de Catalunya
Diada Nacional de Catalunya
Diada 2017
Diada 2017
Diada 2017
Diada 2017
Diada als barris
Diada als barris