Portada > Actualitat > Notícies > Un recorregut musical pel patrimoni de Piera

Un recorregut musical pel patrimoni de Piera

18/09/2017

La bona acollida de la segona edició consolida la iniciativa Música i Patrimoni com una excel·lent proposta per conèixer el patrimoni històric i arquitectònic de la vila

El passat dissabte 16 de setembre es va celebrar la segona edició de la iniciativa Música i Patrimoni que, tot i oferir concerts de petit format i es espais amb aforament limitat, va comptar amb una gran acceptació per part de la ciutadania. Més de 140 persones van assistir al primer concert ofert per l’Ariadna Cabiró als jardins noucentistes de Cal Víctor Riu on la música del clavicèmbal va traslladar als presents fins a l’Alemanya i la França del segle XVIII.

A continuació, es va iniciar un recorregut per diversos espais, conduït pel co-responsable de museïtzació de la vila, Jordi Parcerisas, que pretenia posar en valor el patrimoni arquitectònic de Piera permetent als participants entrar-hi i descobrir els elements més característiques dels edificis i espais visitats.

Si els jardins de Cal Víctor Riu van ser el punt de sortida d’aquesta ruta, la segona parada va ser la capella renaixentista de Sant Sebastià on una seixantena de persones van seguir el recital de música vocal italiana del segle XVII que van oferir l’Eulàlia Fantova i en Ferran Pisà.

La plaça de la Sardana va ser el següent punt del recorregut amb una proposta familiar. La companyia Bruʃ3ria va presentar el seu espectacle ‘La fills de l’aigua’, que van seguir una vuitantena de persones.

La iniciativa Música i Patrimoni va finalitzar a l’església romànico-gòtica de Santa Maria amb un concert de música medieval a càrrec d’ Arte Psalentes. El grup va aconseguir traslladar el públic assistent als segles XIV i XV amb la seva música catalana tocada amb instruments de l’època. Prop de 120 persones van ser presents en aquest darrer concert que tancava una proposta que s’ha consolidat al municipi i que no amb la voluntat que els pierencs i pierenques puguin redescobrir el ric patrimoni històric i arquitectònic de la nostra vila a través de la música. 

Arxivat a: Cultura i espectacles
Música i Patrimoni 2017
Música i Patrimoni 2017
Música i Patrimoni 2017
Música i Patrimoni 2017
Música i Patrimoni 2017
Música i Patrimoni 2017
Música i Patrimoni 2017
Música i Patrimoni 2017
Música i Patrimoni 2017
Música i Patrimoni 2017
Música i Patrimoni 2017