Portada > Actualitat > Notícies > Impuls a un projecte de servei comunitari

Impuls a un projecte de servei comunitari

27/03/2018

Durant el mes de març s’han organitzat diverses trobades per donar a conèixer el projecte destinat a fomentar el compromís cívic dels alumnes de tercer i quart d’ESO

Des del Pla Educatiu d’Entorn s’han organitzar diverses trobades aquest mes de març per donar a conèixer el servei comunitari i estudiar com impulsar-lo a la nostra vila. A la primera es va convidar a les entitats locals amb l’objectiu de fer-les partíceps en els projectes educatius que es desenvolupen a Piera, com ja es va fer amb el projecte Educaentorn. Durant les reunions del Consell Escolar Municipal i de la comissió operativa del Pla Educatiu d’Entorn també es va parlar del servei.

El servei comunitari per a l’alumnat de secundària és un projecte impulsat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una acció que vol promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Els alumnes de tercer o quart d’ESO hi hauran de dedicar un mínim de vint hores durant el curs. D’aquestes, deu seran d’aprenentatge a l’aula i deu més fent el servei al projecte o entitat escollida.

L’Ajuntament vol donar suport al servei comunitari fent de pont entre els centres educatius i les entitats. Un cop realitzades les reunions previstes, el consistori començarà a treballar  en un catàleg que reculli les entitats i projectes que s’hi puguin acollir.

Arxivat a: Educació
Projecte de servei comunitari