Portada > Actualitat > Notícies > L’Onze de Setembre acomiada la Festa Major

L’Onze de Setembre acomiada la Festa Major

12/09/2018

El Correfoc, el tobogan aquàtic, la cercavila de la Tita i el Fumat 1978 i els concerts han estat alguns dels actes més participatius de la celebració

El bon temps i la gran participació de la ciutadania han fet possible l’èxit de cadascuna de les activitats programades a la vila en el marc de la Festa Major 2018. Un any més, ha volgut ser una festa per a tothom amb propostes per a un públic molt divers. Divendres dia 7 de setembre el ball i el teatre van tenir el seu protagonisme: l’Associació Cultural Ballestea de Can Mas va presentar un espectacle de flamenc i sevillanes, i el Grup de teatre Ca n’Aguilera va representar l’obra Alló, Alló. També divendres, el Correbars va permetre als participants fer un recorregut pels bars del poble acompanyats de la batucada dels Diables de Piera.

Dissabte dia 8 de setembre, els petits van ser els protagonistes. No van faltar activitats diverses com els castells inflables, un circuit de karts i altres jocs interactius. Però sens dubte, un dels actes més esperat va ser el tobogan aquàtic gegant, amb més de 100 metres de recorregut i dos carrils. Primer van ser els nens i nenes els que hi van participar però al migdia es va obrir un torn per als pares que van gaudir d’allò més al mateix temps que els petits participaven en la festa de l’escuma.

Més enllà de les activitats infantils, es va celebrar la missa solemne de Festa Major, que va comptar amb la participació del Cor Parroquial de Santa Maria, i va haver-hi sardanes i concert amb l’Orquestra Costa Brava. Al vespre, Piera va acollir la XII Trobada de Colles de Diables Infantils i el Correfoc, que va convidar a grups d’altres municipis com Granollers, Calafell i Sant Feliu de Llobregat. Gran èxit va tenir també entre els més joves el concert a la pista del Gall Mullat amb els grups Hora de Joglar i La Banda del Coche Rojo.

Diumenge, els pierencs i pierenques van celebrar els 40 anys de la Tita i el Fumat 1978 amb una trobada de bestiari, la plantada de les colles i un concert vermut  amb una botifarrada popular. Posteriorment es va organitzar una cercavila que va comptar amb la participació d’altres entitats de la vila i bèsties vingudes d’altres municipis propers com el Drac de capellades o el Cuc de Molins de Rei.

El teatre també va ser el protagonista, a la tarda, amb la representació de l’obra Les Iaiones, el càsting que va fer passar una bona estona al públic assistent. Dilluns va ser el torn del concurs de bandes, els focs artificials i el GuatelePiera, amb música dels anys 60, 70 i 80.

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya va tancar la celebració de la Festa Major de Piera. L’Onze de Setembre es va commemorar amb un acte d’homenatge a Rafael de Casanova, un concert vermut amb el grup parroquial Els Pedaços, i un dinar de germanor. A la tarda, bingo popular i una ballada de sardanes amb la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. La cantada d’havaneres, amb rom cremat inclòs, acomiadava així la Festa Major de Piera fins a l’any vinent. 

Arxivat a: Festes
Diada 2018
FM 2018 - Activitats infantils
FM 2018 - Activitats infantils
FM 2018 - Concert Festa Major
FM 2018 - Exposició La vida en cartells
FM 2018 - Correbars
FM 2018 - Correbars
FM 2018 - Correfoc
FM 2018 - Correfoc
FM 2018 - Iaiones
FM 2018 - Festa escuma
FM 2018 - Focs artificials
FM 2018 - Focs artificials
FM 2018 - Laser
FM 2018 - Laser
FM 2018 - Missa
FM 2018 - Missa
FM 2018 - Sevillanes
FM 2018 - Sevillanes
FM 2018 - La Tita i el Fumat
FM 2018 - La Tita i el Fumat
FM 2018 - Sardanes
FM 2018 - Teatre Allo, Allo
FM 2018 - Sorteig concurs teatre
FM 2018 - Tobogan aquàtic
FM 2018 - Tobogan aquàtic
Diada 2018
Diada 2018
Diada 2018
Diada 2018
Diada 2018
Diada 2018
Diada 2018
Diada 2018
Diada 2018