Portada > Actualitat > Notícies > Una aposta per la prevenció i la salut comunitària

Una aposta per la prevenció i la salut comunitària

28/03/2019

S’organitzen sessions de treball amb entitats i agents de l’àmbit sociosanitari per a fer un diagnòstic sobre la salut a la nostra vila

Ahir dimecres, dia 27 de març, es va celebrar una trobada sobre salut comunitària. Durant la jornada, responsables de l’Ajuntament i del CAP de Piera es van reunir amb agents de l’àmbit sociosanitari com propietaris de farmàcies, associacions de dones, centres educatius o la delegació pierenca de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC). També es va organitzar una segona sessió amb representants d’entitats i col·lectius locals amb la voluntat de comptar amb les seves aportacions a l’hora de fer un diagnòstic sobre la salut a la nostra vila. 

Fa un any i mig que l’Ajuntament, de forma conjunta amb el CAP de Piera i el departament de Salut Pública, treballa en el desenvolupament d’un projecte de salut comunitària. Aquest va néixer com a conseqüència del nou model d’assignació de recursos a l’atenció primària que es va aplicar a totes les ABS de Catalunya, i que va suposar una partida per al CAP de Piera per a incrementar el personal sanitari i reforçar l’atenció comunitària de l’equip. De fet, s’han incorporat un metge i una infermera, i s’han augmentat les hores de l’assistent social i d’atenció a la ciutadania. 

L’objectiu és implantar un programa eficient de salut comunitària a la nostra vila, atès que es considera un pilar bàsic per a la prevenció i la promoció de la salut. El primer pas és la realització d’un diagnòstic sobre la salut a Piera que es va iniciar l’any passat amb el recull de dades quantitatives. Així mateix, també es van recollir dades qualitatives a través d’enquestes que es van repartir entre la ciutadania. La darrera fase d’aquest estudi consistia en fer sessions de treball amb els grups d’interès de l’àmbit sanitari per a rebre les seves propostes i tenir-les en compte a l’hora d’elaborar el futur programa de salut comunitària. 

Arxivat a: Salut
Sessió de treball projecte salut comunitària
Sessió de treball projecte salut comunitària
Sessió de treball projecte salut comunitària
Trobada de salut comunitària