Portada > Actualitat > Notícies > ERC es consolida com a primera força a Piera

ERC es consolida com a primera força a Piera

27/05/2019

El partit republicà ha aconseguit un 27 % dels vots i 5 regidors, seguit del PSC i de Junts per Piera que han obtingut 4 cadascun

Ahir diumenge 26 de maig, Piera va viure una nova jornada electoral marcada per un augment de la participació que va arribar al 56,9 % del total de votants inscrits en el cens electoral, el que suposa quatre punts més que en les anteriors eleccions municipals.

Esquerra Republicana de Catalunya va aconseguir la victòria en els comicis amb un 26,97 % dels vots i 5 regidors al consistori. El Partit dels Socialistes de Catalunya es va convertir en la segona força amb un 22,58 % dels vots i 4 regidors, els mateixos que Junts per Piera, que va sumar el 20,3 % dels vots escrutats. Per darrere, i amb un regidor cadascun al consistori, van quedar Ciutadans-Partido de la Ciudadanía amb un 9,7 % dels vots, Ara es Demà-En Comú Guanyem, amb un 7,43 % dels vots, la CUP, que aconsegueix representació amb el 7,08 % dels vots i, finalment, el Partit Popular amb el 5,14 % dels vots. Podeu veure la distribució del vot per meses electorals en el document adjunt.

Recordem que el consistori està format per un total de 17 regidors. Atès que cap de les formacions polítiques ha obtingut la majoria absoluta, serà necessari establir un diàleg i arribar a pactes que permetin crear un nou govern municipal per als propers quatre anys. La constitució dels ajuntaments està prevista per al dissabte dia 15 de juny.

Arxivat a: Política
Eleccions Generals 2019

Arxius adjunts

  • Eleccions Municipals 2019 (PDF, 19 kB)
    Resultats obtinguts per meses i districtes electorals en les eleccions municipals del 26 de maig de 2019