Portada > Actualitat > Notícies > Important desplegament d’efectius per extingir l’incendi de Capellades

Important desplegament d’efectius per extingir l’incendi de Capellades

25/07/2019

El foc, que es va originar ahir a la tarda a causa de l’incendi d’un vehicle, afecta la muntanya de Miramar i ha calcinat ja unes 50 hectàrees

Els Bombers continuen treballant en l’incendi que es va iniciar ahir a la tarda al terme municipal de Capellades i que és molt visible des de Piera. El foc, que afecta la muntanya de Miramar, es va originar cap a les sis de la tarda per l’incendi d’un vehicle i va obligar a tallar la C-15 entre Cabrera d’Igualada i la Pobla de Claramunt, tot i que aquest matí ja s’havia reobert la circulació. També va afectar la línia R6 (Llobregat-Anoia) de Ferrocarrils de la Generalitat, entre Capellades i Igualada.

Es calcula que, a hores d’ara, l’incendi ha calcinat una cinquantena d’hectàrees però el desnivell de la zona, les condicions climatològiques, en plena onada de calor, i els pocs accessos estan dificultant les tasques d’extinció. En aquests moments, un 20 % del foc estaria estabilitzat.

El total del dispositiu d’extinció dels Bombers està format per 62 dotacions terrestres, amb 175 efectius, entre vehicles d’extinció, de coordinació i de comandament. Al matí s’han començat a incorporar els mitjans aeris que ja es van activar ahir a la tarda però que es van haver de retirar quan es va començar a fer fosc.

Des de Piera es van desplaçar ahir a la tarda dos vehicles dels bombers, un dels quals participa encara en les tasques d’extinció. En total, 7 bombers de la nostra vila han participat en l’operatiu a més dels membres de l’ADF que també es van posar a disposició fins passada la mitjanit.

Protecció Civil de la Generalitat manté en prealerta el pla INFOCAT. De moment no hi ha cap ordre d’evacuació o confinament, però s’ha demanat a la població evitar els desplaçaments per la zona per facilitar les tasques dels cossos d’emergències.

Arxivat a: Protecció civil
Incendi Capellades