Portada > Actualitat > Notícies > Noves bonificacions en les ordenances fiscals

Noves bonificacions en les ordenances fiscals

27/11/2019

L’Ajuntament manté una baixa pressió fiscal i aprova noves bonificacions per fomentar l’ocupació i el lloguer social

El consistori pierenc ha aprovat inicialment les ordenances fiscals per a l’any 2020. En la línia del que s’ha fet en anys anteriors, es manté una baixa pressió fiscal a la ciutadania. A tall d'exemple, el rebut mitjà de l'IBI a Piera és de 366,12€ essent el mitjà de Catalunya de 483,16€ i a pobles veïns de la comarca oscil·la entre els 500 i 600 € de mitjana. Així mateix, des de l’Ajuntament es mantenen les bonificacions existents i se n’aproven de noves.

Una d’aquestes és la del 95% que s’aplica en la quota de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per als propietaris que lloguin el seu habitatge en règim de lloguer social, a través d’un conveni amb l’Agència Catalana de l’Habitatge. Així mateix, es crea un recàrrec a l'IBI del 30 al 50% a aquelles persones físiques o jurídiques que tinguin un habitatge permanentment desocupat (a partir de 2 anys). A les segones residències no serà d'aplicació el recàrrec si es fa ús esporàdic de l'immoble. Aquestes dues mesures busquen augmentar l'oferta d'immobles al municipi per tal de facilitar l'accés a l'habitatge a tots els vilatans i vilatanes.

L’Ajuntament també aposta per fomentar l’ocupació i la creació de llocs de treball, i ha decidit augmentar del 20 al 50% (el màxim permès per llei) la bonificació en la quota de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) per a les empreses que contractin un treballador fix o que augmentin un 10% la seva plantilla.

La resta de bonificacions es mantenen com fins ara. Les famílies nombroses tindran un descompte del 50% en l’IBI del seu habitatge habitual. En el cas de l’impost de vehicles de tracció mecànica, es beneficiaran d’un descompte del 75% de la quota els cotxes que funcionin amb biocombustible, biogàs o GLP (autogas) i els cotxes híbrids elèctrics. La bonificació serà del 50% per a aquells considerats poc contaminants, amb emissions de menys de 120 grams de CO₂ per quilòmetre. En la mateixa línia, es manté la bonificació del 100% per als cotxes clàssics (els de més de 25 anys) que estiguin en bon estat i siguin socis d'un club d'afeccionats a l'automòbil i també per als considerats cotxes històrics.

Podeu consultar la resta de bonificacions en el document adjunt.

Arxivat a: Hisenda
Ordenances Fiscals

Arxius adjunts