Portada > Actualitat > Notícies > Noves mesures per a garantir el dret a l’habitatge

Noves mesures per a garantir el dret a l’habitatge

16/04/2020

Es posen en marxa un seguit de mesures per a protegir les persones que viuen de lloguer i aquelles que, a causa de la crisi sanitària, no poden fer front a la hipoteca

L’Ajuntament de Piera vol informar la ciutadania d’aquelles mesures que s’han posat en marxa a nivell supramunicipal per a garantir la protecció de les persones que viuen de lloguer o que es troben en situació de vulnerabilitat per la crisi de la Covid-19 i no poden pagar la hipoteca. 

En el cas de no poder fer front al pagament del lloguer, es recomana als veïns i veïnes arribar a un acord amb la propietat de l’habitatge per ajornar o reduir les quotes, amb una posterior devolució del deute quan finalitzi l’estat d’alarma. En cas de no aconseguir aquest acord i trobar-se en situació de vulnerabilitat, l’Estat ofereix uns microcrèdits sense comissions i sense interessos que es poden demanar a l’entitat bancària.

Es consideren persones en risc de vulnerabilitat aquelles que han passat a estar a l’atur, formen part d’un ERTE o als quals se’ls hi hagi reduït la jornada laboral, sempre i quan això suposi una pèrdua substancial dels ingressos.  Així mateix, les persones que demanin el microcrèdit no han de ser propietàries o usufructuàries de cap altra vivenda i el cost total de la quota del lloguer i els rebuts dels subministres bàsics ha de ser igual o superior al 35 % dels ingressos nets.

Mentre duri el confinament s’han suspès els procediments de desnonament. Així mateix, tots aquells contractes que acabin entre el 2 d’abril del 2020 i dos mesos després de la finalització de l’estat d’alarma, es prorrogaran per sis mesos més, sempre i quan ho sol·liciti l’arrendatari.

En el cas de persones que han de fer front a una hipoteca, s’aconsella demanar directament a l’entitat bancària una moratòria del pagament de quotes. Aquesta mesura s’amplia a aquells propietaris d’habitatges destinats al lloguer que tampoc puguin assumir la hipoteca perquè no reben la mensualitat de l’arrendatari.

Podeu ampliar aquesta informació en el document adjunt.

Arxivat a: General
Habitatge

Arxius adjunts