Portada > Actualitat > Notícies > Tests PCR per a persones amb símptomes respiratoris

Tests PCR per a persones amb símptomes respiratoris

14/05/2020

Els professionals sanitaris seran els qui decidiran si és necessària la prova per a confirmar possibles nous casos de COVID19 a la vila

El Centre d’Atenció Primària de Piera ja disposa de proves PCR per a detectar possibles nous casos de COVID19 a la vila. Aquestes NO estan disponibles per a la ciutadania en general. Seran els professionals sanitaris els que hauran d’indicar si cal fer la prova o no a aquelles persones amb símptomes respiratoris i valorar-ne posteriorment els resultats.

Les proves de detecció són eines de suport que complementen la valoració mèdica. El PCR és una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es fa amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden trigar unes hores. Un resultat positiu significa que s'ha estat en contacte recent amb el virus.

Les persones que tinguin alguna simptomatologia, cal que s’adrecin al CAP telefònicament. El professional sanitari contactarà amb el pacient i valorarà la necessitat de fer la prova, indicant dia i hora als quals s’ha d’acudir al centre. Aquesta mesura pretén que no hi hagi aglomeracions ni cues a la porta del CAP, atès que s’ha d’evitar tenir pacients a les sales d’espera. 

Arxivat a: Salut
CAP Piera

Arxius adjunts