Portada > Actualitat > Notícies > L’institut Guinovarda elabora una revista escolar digital

L’institut Guinovarda elabora una revista escolar digital

14/10/2020

L’equip de redacció participa en un projecte en xarxa que compta amb el suport de periodistes professionals

La redacció escolar de l’institut Guinovarda participa en el projecte Revista Escolar Digital (RED), una xarxa de diaris escolars dirigits i editats per l’alumnat amb el suport de periodistes professionals. La comunitat d’estudiants que participa en el projecte analitza l’actualitat i aprèn a identificar les fake news mentre treballen com a periodistes al centre educatiu.

 A l’institut Guinovarda el projecte compta amb la implicació de quatre professors, un editor, l’Isaac Posadas, i 11 editors o directors, en Pol Isart, Chloe Solorzano, Axel Bandit, África Sánchez, Nel García, Noa Gallego, Martí Martos, Madalina Burlac, Irene Guillén, Lara Montoliu i Oedian Chakroun. En l’elaboració de la revista, però, hi participen més de 100 alumnes de 2n d’ESO. El Guinovarda Report està dins del projecte Junior Report, que inclou més de 70 escoles de tot Espanya i Sud-Amèrica amb més de 4.500 redactors junior. A Piera, l’AMPA de l’Institut patrocina el projecte. 

Els directors i directores de la revista han visitat el plató de la Televisió de Piera i l’Ajuntament, on han pogut conèixer el funcionament del departament de Comunicació. Posteriorment, a la sala de plens, han sigut ells els qui han explicat quins eren els objectius del seu projecte. En aquesta revista publicaran notícies i entrevistes, també hi haurà un espai creatiu, articles d’opinió i crítiques de diferents temes, com per exemple de pel·lícules de cinema. Vol ser una revista de contingut proper en la qual cada setmana es preveu publicar contingut nou, centrat sobretot en les notícies d’actualitat de l’Institut Guinovarda i de la vila de Piera. 

Els joves defensen ser molt curosos amb la informació, combatint les conegudes com a fake news. Tots ells es van mostrar molt il·lusionats i engrescats en el projecte, deixant entreveure, alguns d’ells, els seus somnis periodístics com a professió en un futur.

Arxivat a: Educació
Projecte revista escolar - Institut Guinovarda
Projecte revista escolar - Institut Guinovarda
Projecte revista escolar - Institut Guinovarda