Portada > Actualitat > Notícies > Nou pla d’ajudes per als establiments afectats per la COVID-19

Nou pla d’ajudes per als establiments afectats per la COVID-19

28/10/2020

Ja es poden sol·licitar les subvencions que ofereix la Generalitat de Catalunya per a aquells negocis de restauració i centres de bellesa afectats per les restriccions

Des d’avui, dia 28 d’octubre, ja es poden demanar els ajuts que ofereix la Generalitat de Catalunya destinats als negocis de restauració i els centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la pandèmia. L’objectiu és impulsar i reactivar aquestes activitats davant la situació de tancament que ha comportat les restriccions decretades pel govern català per aturar l’increment de casos de COVID-19 a Catalunya.

Beneficiaris

Persones autònomes o PIMES que estiguin donats d’alta al cens d’activitats econòmiques amb un epígraf de restauració o estètica i que hagin hagut de tancar.

Despeses subvencionables

Fins al 100% de les despeses de lloguer, productes, subministraments i altres (amb factura) generades entre el 31 de gener i el 31 de desembre de 2020.

Màxim subvencionable: 1.500 € 

Despeses no subvencionables

Sous, amortitzacions, renting i altres despeses sense factura. 

Sol·licitud

S’ha de realitzar mitjançant el canal empresa:

http://canalempresa.gencat.cat

o mitjançant les webs del Consorci de comerç:

http://ccam.gencat.cat

o per la web del Departament d’Empresa i Coneixement

Passos per a fer la sol·licitud

1.- Descarregar el formulari

2.- Emplenar

3.- Enviar amb els documents adjunts :

  • Declaració responsable
  • Foto de la façana de l’establiment
  • Foto de l’interior de l’establiment 

Es pot sol·licitar amb:

  • El Certificat digital 
  • L’IdCat mòbil (en aquest cas es demanarà un justificant de la representativitat de l’empresa). 

S’ha de presentar un únic formulari per cada persona física o jurídica. Al formulari s’haurà d’indicar ubicació de l’establiment, què es fa, què es demana, el pressupost de la despesa i l’import sol·licitat. També s’haurà de posar el compte bancari per poder cobrar la subvenció un cop aprovada i justificada.

Aquests ajuts són compatibles amb altres com els que van sortir el passat mes d’abril o els ajuts d’altres administracions.

Rebaixa del preu del lloguer

D’altra banda, els arrendataris de locals comercials tancats o amb ús limitat per les mesures contra la COVID-19 poden renegociar el preu dels lloguers. Si no s’arriba a un acord amb el propietari del local, la nova norma fixa que l’import del lloguer dels negocis tancats quedarà automàticament rebaixat al 50 %, a comptar des del dia que el llogater hagi notificat la voluntat de negociar. Aquesta mesura afecta bars, restaurants, gimnasos, centres d’estètica, bingos, casinos, sales de joc i ludoteques.

En el cas de negocis que estiguin funcionant de forma parcial, si no hi ha acord per a la revisió temporal del lloguer, la rebaixa de la quota també serà del 50 % de la part desaprofitada. Segons les restriccions actuals, entre els negocis amb l’aforament o els horaris parcialment afectats hi ha teatres, comerços, botigues de 24 hores i hotels.

Arxivat a: Comerç, COVID-19
Restauració

Arxius adjunts