Portada > Actualitat > Notícies > Piera s’adhereix a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública

Piera s’adhereix a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública

19/11/2020

L’objectiu és promoure la gestió pública del subministrament d'aigua i anar cap a la municipalització del servei

Amb l’objectiu de preparar Piera per a la gestió pública directa del servei d’abastament d’aigua, l’Ajuntament s’ha adherit a l’AMAP, l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública. L’adhesió es va aprovar en el ple municipal de finals de setembre, amb un suport majoritari dels grups municipals, només amb l’abstenció del PP.

La gestió amb Anaigua finalitza al 2022

El contracte de la gestió de l’aigua de Piera amb la companyia subministradora Anaigua finalitza al 2022. Arran d’això, l’Ajuntament realitzarà els estudis pertinents per a determinar el millor tipus de servei que es pot oferir en el futur al municipi.

L’adhesió a  l’AMAP permetrà, per tant, estudiar l’actual situació contractual amb Anaigua i veure, així, els camins possibles cap a la gestió directa d’aquest servei. Segons l’alcalde de Piera, Jordi Madrid i Roca, això ens permetrà un major control del servei, fer-lo més assequible, i una major transparència. Per Jordi Madrid, una de les nostres prioritats és internalitzar el servei, ja que està demostrat en diversos estudis que la forma més eficient i sostenible de prestar el servei és a través de gestió directa.

L’AMAP va ser constituïda al 2018, amb la finalitat de difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a una gestió pública d’aquest servei. En formen part un total de 42 municipis catalans, que sumen una població de 3’5 milions de ciutadans i ciutadanes.

Entre d’altres actuacions, l’associació organitza jornades, seminaris i cursos; dona impuls a iniciatives de debat tècnic i d’investigació i recerca sobre gestió de l’aigua; difon bones pràctiques; proveeix serveis d’assessorament i d’assistència, jurídica i administrativa per als seus membres en processos de recuperació de concessions i de la gestió directa de serveis; i revisa el compliment de les clàusules dels contractes de concessió actuals d’aquells municipis que es plantegin la seva recuperació.

Arxivat a: Serveis generals
Consum aigua