Portada > Actualitat > Notícies > Nou sistema de desinfecció de l’aigua a la piscina amb llum ultraviolada

Nou sistema de desinfecció de l’aigua a la piscina amb llum ultraviolada

11/12/2020

Els treballs suposaran un important benefici atès que permetran millorar la qualitat de l’aigua i reduir-ne el consum

Actualment s’està instal·lant en el vas gran de la piscina municipal un nou sistema de desinfecció de l’aigua que realitza un tractament mitjançant llum ultraviolada (UV).Aquesta actuació respon a la necessitat de buscar sistemes més eficients i eficaços en el tractament de l’aigua que permetin una millor qualitat d’aquesta en benefici de les persones usuàries. Suposa un important avantatge qualitatiu de l’aigua i també des d’un punt de vista mediambiental, atès que permet reduir el consum de la renovació de l’aigua del vas i millora la salubritat de l’aigua. 

El funcionament és el següent: durant el procés de recirculació de l’aigua de la piscina, i abans que aquesta torni a entrar al vas, l’aigua es condueix cap a les emissions de llum ultraviolada. En el moment en que l’aigua entra en contacte, la matèria orgànica queda eliminada en un tant per cent molt elevat, reduint les necessitats de tractament químic. Els principals avantatges són:

  • Proporciona una desinfecció complementària al tractament químic, de manera que permet una reducció molt alta de l'ús de clor.
  • Aquesta elevada reducció de l'ús del clor i altres productes químics, evita la irritació d'ulls i de la pell.
  • L’eliminació de matèria orgànica per part de la llum ultraviolada, com són la pròpia transpiració o els olis naturals del cos, evita la creació de cloramines que van a l'aire (produïdes pel contacte de la matèria orgànica amb el clor), pel que hi ha una millora importantíssima a nivell ambiental de la instal·lació.

Malgrat que els treballs d’instal·lació d’aquest nou sistema han permès mantenir obert el servei de piscina, és possible que s’hagi donat alguna petita afectació pel que fa a la temperatura de l'aigua, doncs es va haver de tancar la recirculació i, per tant, el seu escalfament durant aproximadament 24 hores. Des del consistori lamentem les molèsties que aquests treballs hagin pogut ocasionar i confiem en que la ciutadania ho valorarà tenint en compte que suposa una important millora del servei.

Arxivat a: General
Sistema de depuració de l'aigua a la piscina municipal
Sistema de depuració de l'aigua a la piscina municipal