Portada > Actualitat > Notícies > S’inicia el termini per a consultar el cens electoral

S’inicia el termini per a consultar el cens electoral

29/12/2020

La ciutadania té fins al 4 de gener per a revisar les dades i garantir el seu dret a vot en les eleccions al Parlament de Catalunya

L’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania un servei per a consultar el llistat del cens electoral. Els pierencs i pierenques poden revisar les seves dades i presentar-ne les reclamacions pertinents per a participar en les eleccions autonòmiques que se celebraran el dia 14 de febrer de 2021 i decidir quins volen que siguin els seus representants al Parlament de Catalunya durant els propers quatre anys.

La consulta es pot fer de manera presencial al mateix Ajuntament de Piera entre el 28 de desembre i fins al 4 de gener de 2021, durant les hores d’atenció al públic. Per facilitar-ne les comprovacions, cal presentar el Document Nacional d’Identitat (DNI). També es poden revisar les dades de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l'INE, prèvia acreditació de la persona electoral pel sistema (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Si durant aquest període de consulta es detecta alguna incorrecció en les dades, cal presentar una reclamació davant la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral corresponent o a l’Ajuntament. Les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral resoldran les reclamacions en el termini de tres dies i ordenaran les rectificacions pertinents. L’Oficina del Cens Electoral disposa també d’un servei de consulta de les dades a través del seu web i un telèfon d’informació específic, el 901 101 900.

La xifra provisional d’electors a Catalunya per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya és de 5.623.962 persones, entre residents al territori i residents a l’exterior.

Arxivat a: General
Eleccions al Parlament de Catalunya 2021