Portada > Actualitat > Notícies > Fomentant la separació de residus i l’ús de la deixalleria

Fomentant la separació de residus i l’ús de la deixalleria

28/01/2021

Un total de 364 persones s’han beneficiat de bonificacions en la taxa d’escombraries per haver utilitzat el servei un mínim de 12 vegades l’any

Fer una bona gestió dels residus no només suposa un benefici mediambiental i econòmic per al consistori sinó també per a les economies familiars. Els veïns i veïnes de Piera poden accedir a la targeta anual de la deixalleria i beneficiar-se d’un 10 % de bonificació en el rebut de la taxa d’escombraries, sempre i quan hagin fet ús del servei un mínim de 12 vegades en el cas dels particulars, i de 24 en el cas de les empreses. Els propietaris dels immobles poden sol·licitar la targeta directament a l’equipament. Cada vegada que una persona fa ús del servei s’omple la targeta amb un segell. Un cop s’aconsegueixin els segells corresponents, cal presentar una instància a l’Ajuntament de Piera sol·licitant la bonificació, que s’aplicarà en el següent exercici. En aquest cas, hi haurà temps per a fer-ho fins al dia 30 de desembre de 2021. L’any 2020 es van beneficiar d’aquest descompte en la taxa d’escombraries un total de 364 veïns i veïnes de Piera. Les persones que realitzen compostatge a casa també cal que ho notifiquin a l’Ajuntament per poder beneficiar-se d’un 15 % de bonificació addicional.

Des del consistori es demana la corresponsabilitat de la ciutadania per a reduir els costos de la gestió de residus a la vila. Durant l’any 2020 es van recollir un total de 12.001,91 tones de residus separats en diferents fraccions:

  • Fracció resta: 6265, 3 tones
  • Tèxtil: 33,81 tones
  • Olis minerals: 3,20 tones
  • Olis vegetals: 3,32 tones
  • Poda i restes de jardineria: 339,86 tones
  • Voluminosos:  5.356,42 tones

Aquests darrers residus, els voluminosos, així com la fracció resta, es fan arribar a l’abocador de Can Mata. La poda i les restes de jardineria, en canvi, es porten a la planta de compostatge de Jorba. La resta de residus es traslladen a plantes específiques per al seu tractament. A més d’aquest volum de residus, a la deixalleria es van recollir 6,43 tones de residus perillosos, 36 tones d’aparells elèctrics i electrònics i 382,17 tones de residus no perillosos.

Recordem que la deixalleria municipal obre de dilluns a dissabte de 9.30 a 14 hores i de dimarts a divendres també a la tarda de 15 a 19 hores.

Arxivat a: Medi ambient
Deixalleria Municipal