Portada > Actualitat > Notícies > Mesures per a garantir uns col·legis electorals segurs

Mesures per a garantir uns col·legis electorals segurs

29/01/2021

Hi haurà canvis en la ubicació d’alguns col·legis electorals, es reforçarà la neteja i la ventilació dels espais i s’intentarà reduir al màxim el temps d’estada

Si res no canvia, el proper 14 de febrer se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya.  La situació sanitària actual ha portat a l’Ajuntament a prendre algunes mesures per evitar aglomeracions i garantir que els pierencs i pierenques puguin exercir el seu dret a vot amb seguretat. La majoria de col·legis electorals es mantenen com fins ara però alguns canviaran la

seva ubicació. La ciutadania que fins ara votava a l’edifici de l’Ajuntament, el proper 14F haurà de fer-ho al Foment. Les persones que s’apropaven per votar a Creu Roja i seu de Dispiera, ho hauran de fer a l’aparcament del Sanahuja. 

A més de prioritzar com a col·legis electorals espais més grans, es garantirà una neteja i ventilació adequada i una distància entre persones d’1,5 metres. Així mateix, les sales comptaran amb dispensadors de gel hidroalcohòlic i s’organitzaran amb la voluntat de reduir-ne al màxim el temps d’estada. Cada col·legi comptarà amb la figura d’un responsable de seguretat sanitària per controlar-ne l’accés i que es compleixin les mesures de seguretat. 

Des del consistori s’aconsella a la ciutadania dur el sobre amb el vot preparat des de casa i evitar tocar paperetes al centre de votació, minimitzant així el risc de contagi. També es recorda que fins al 5 de febrer es pot sol·licitar el vot per correu presencialment a una oficina de Correus o de manera telemàtica amb un certificat digital vàlid.  

El passat 20 de gener es va celebrar una Junta extraordinària pública en la qual es van escollir les persones que formaran part de les meses electorals. Aquestes ja han rebut la notificació oficial. 

Arxivat a: General
Urna en unes eleccions