Portada > Actualitat > Notícies > Retirats de la via pública prop d’un centenar de vehicles durant el 2020

Retirats de la via pública prop d’un centenar de vehicles durant el 2020

01/02/2021

La Policia Local recorda els veïns i veïnes que, en cas de detectar algun vehicle abandonat al carrer, és important comunicar-ho a l’Ajuntament o al cos policial

Els vehicles abandonats són considerats un residu sòlid urbà que cal retirar de la via pública. Durant l’any 2020, se’n van detectar 96, alguns dels quals van ser localitzats per agents de la Policia Local i d’altres a partir de la informació facilitada per veïns i veïnes de la vila. D’aquests, 27 es van detectar durant el primer trimestre de l’any. Al 2019 se n’havien retirat 126. 

Un cop arriba a la Policia Local la localització d’un cotxe abandonat al carrer, agents del cos fan fotografies de l’interior i l’exterior del vehicle i col·loquen un adhesiu amb la data. S’intenta localitzar ràpidament al propietari del cotxe per tal que voluntàriament el retiri o en renunciï, però si no és possible s’inicia l’obertura de l’expedient. Després d’un mes, si l’abandonament perdura, es tramita la denúncia i es fa arribar una carta al titular informant de la situació. En cas de ser retornada o que el propietari no es posi en contacte amb la Policia Local, es demana un informe pericial a l’enginyer municipal que s’afegirà a l’expedient per poder procedir a la retirada del vehicle. 

Es fa una crida a la ciutadania i es demana que, en cas de detectar un vehicle sospitós d’haver estat abandonat, ho comuniquin a l’Ajuntament o a la Policia Local.

Arxivat a: Serveis generals
Retirada vehicles abandonats