Portada > Actualitat > Notícies > Prioritzant les necessitats en l’àmbit de la salut comunitària

Prioritzant les necessitats en l’àmbit de la salut comunitària

03/02/2021

Es presenta un informe que analitza l’estat de salut de la població pierenca amb l’objectiu de detectar els problemes existents i promoure el benestar de la ciutadania

L’Ajuntament continua treballant en un projecte de salut comunitària que es va posar en marxa l’any 2018 per a garantir el benestar de la ciutadania i promoure que totes les activitats assistencials i sanitàries adoptin una perspectiva comunitària. Ara s’ha publicat un informe, elaborat pel Grup Motor del Procés Comunitari de Piera, que analitza l’estat de salut de la població amb l’objectiu de detectar les principals necessitats en aquest àmbit. Aquest Grup Motor està format per representants de l’Ajuntament i professionals de l’ABS del municipi i de l’Agència de Salut Pública. L’informe vol ser una eina útil en la presa de decisions a l’hora de prioritzar les intervencions en matèria de salut comunitària que es vulguin implementar en el futur. 

L’anàlisi s’ha dut a terme a partir de dades quantitatives, disponibles en diferents fonts d’informació públiques, i dades qualitatives, obtingudes a partir de les opinions expressades per veïns i professionals en les diverses reunions de treball. En la darrera jornada, en la qual hi van participar 22 persones, es van prioritzar els problemes detectats a la vila a partir de les enquestes i dels grups de discussió previs. En aquest sentit, les persones assistents van considerar que entre els principals problemes en l’àmbit de la salut comunitària hi havia l’existència de gent gran aïllada, el consum de drogues en adolescents i l’obesitat en la població infantil. Ara serà la Comissió de Salut Comunitària la que continuarà treballant sobre aquesta base, convidant a participar-hi a altres actors socials.

Arxivat a: Salut
Jornada de priorització - salut comunitària

Arxius adjunts