Portada > Actualitat > Notícies > S’amplia l’oferta formativa d’estudis postobligatoris a Piera

S’amplia l’oferta formativa d’estudis postobligatoris a Piera

06/05/2021

L’INS Guinovarda comptarà el curs vinent amb un nou cicle formatiu de grau bàsic de Serveis Comercials destinat a joves de 15 a 17 anys que no han finalitzat l’ESO

Piera veurà ampliada la seva oferta educativa d’estudis postobligatoris de cara al curs 2021-2022. L’INS Guinovarda incorporarà un nou cicle formatiu de grau bàsic especialitzat en Serveis Comercials. Són estudis voluntaris, amb una durada de dos anys acadèmics i que s’adrecen a joves de 15 a 17 anys que no han finalitzat l’ESO. Entre els requisits per a accedir-hi, cal haver cursat tercer d’ESO i rebut una recomanació de l’equip docent. Amb aquests estudis, l’alumnat podrà obtenir el graduat d’ESO.

Per altra banda, el PFI-PTT Anoia Sud estarà adscrit el curs vinent a l’INS Guinovarda. Una altra novetat és que l’alumnat que aprovi aquests estudis podrà accedir directament a un cicle de grau mitjà sense haver de fer la prova d’accés. Els programes de formació i inserció (PFI) s’adrecen a joves de 16 a 21 anys que no han obtingut l’ESO i ofereixen, d’una banda, una possibilitat de tornar al sistema educatiu i, de l’altra, un aprenentatge per a accedir al mercat de treball. Suposen també una oportunitat motivadora per a l’alumnat que ha tingut dificultats durant l’educació secundària obligatòria i no ha aconseguit la titulació.

Pel que fa al calendari de preinscripció, recordem que les sol·licituds per als estudis de batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny s’hauran de presentar de l’11 al 17 de maig del 2021. El període serà del 25 al 31 de maig per a l’alumnat de cicles de grau superior de formació professional i d’arts plàstiques i disseny. Les persones que vulguin cursar un programade formació i inserció (PFI) hauran de formalitzar la preinscripció del 10 al 21 de maig del 2021.

Arxivat a: Educació
INS Guinovarda