Portada > Actualitat > Notícies > Piera s’adhereix a la commemoració del Dia Internacional pels Drets del col·lectiu LGTBI+ (►♪)

Piera s’adhereix a la commemoració del Dia Internacional pels Drets del col·lectiu LGTBI+ (►♪)

28/06/2021

L’Ajuntament llueix la bandera irisada i ha preparat activitats diverses com un taller de martells, plomes i xapes per al jovent que es farà el proper dia 5 de juliol

L’Ajuntament de Piera s’ha sumat a la commemoració del Dia Internacional pels Drets del col·lectiu LGTBI+, una jornada que vol reivindicar i defensar els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i fer una crida a la ciutadania per ajudar a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. En aquest sentit, fa un temps es va pintar amb els colors de l’arc de Sant Martí el pas de vianants situat al costat de la biblioteca. Així mateix, avui 28 de juny, la bandera irisada llueix a la façana de l’Ajuntament. 

El proper dia 5 de juliol, a partir de les 17 hores, l’escenari del Gall Mullat acollirà un taller de martells, plomes i xapes, una activitat emmarcada en els actes de celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI que pretén afavorir una visió del gènere, de les sexualitats i dels vincles afectius lliures d’estereotips masclistes, parlar amb naturalitat de diversitat sexual i de gènere, fomentar la solidaritat vers les persones LGTBI+ i visibilitzant la diversitat sexual i de gènere. Aquests objectius cerquen prevenir la lgtbifòbia mitjançant la creativitat i la imaginació, a través de l'elaboració de xapes personalitzades amb dibuixos, lemes i missatges sobre el dret a viure en llibertat i sense discriminacions. 

Des del Consell Comarcal de l’Anoia també està previst que durant tota la setmana es faci difusió d’unes píndoles informatives per promoure la sensibilització envers les situacions de discriminació que ha patit històricament aquest col·lectiu. Així mateix, es vol recordar l’existència del Servei d’Atenció Integral (SAI) destinat a les persones LGTBI que ofereix informació, atenció i acompanyament gratuït i confidencial en matèria de diversitat afectiva, sexual i de gènere. 

Recordem que el 28 de juny se celebra el Dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual en record dels anomenats fets de Stonewall, als Estats Units, que van tenir lloc l’any 1969. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals van dir prou per primer cop a la discriminació a la que havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGTBI. 

Podeu consultar les declaracions institucionals de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya en els documents adjunts.

Arxivat a: Igualtat de gènere
28 J - Dia pels drets del col·lectiu LGTBI+
28 J - Dia pels drets del col·lectiu LGTBI+
28 J - Dia pels drets del col·lectiu LGTBI+

Arxius adjunts