Portada > Actualitat > Notícies > Es posa en marxa una campanya de prevenció davant l’elevat risc d’incendi forestal

Es posa en marxa una campanya de prevenció davant l’elevat risc d’incendi forestal

11/08/2021

Des de l’Ajuntament es volen fer arribar a la ciutadania unes recomanacions i mesures d’autoprotecció que cal tenir en compte quan es produeix un foc

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una campanya de prevenció d’incendis forestals amb la voluntat que els municipis i la ciutadania tinguin la informació necessària per actuar en cas que es produeixi un foc. Les altes temperatures i el fet que sigui un estiu especialment sec ha generat un perill alt d’incendi que necessita més que mai que tothom, administracions i veïns i veïnes, prenguin les mesures adients per evitar aquestes situacions de risc.

En aquest sentit, es demana als municipis que reforcin la vigilància a les zones de més risc com urbanitzacions i zones d’esbarjo, que es facin avisos preventius als serveis d’emergències i entitats, que es netegin les zones forestals afectades per temporals i que es verifiqui l’estat d’hidrants i bases. Així mateix, és important establir protocols d’actuació en cas que sigui necessari fer evacuacions o confinaments.

A Piera, el Ple de l’Ajuntament ha aprovat recentment el DUPROCIM, un document que és la base del Pla de protecció civil municipal i que s’ha elaborat amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que puguin esdevenir a la vila. De la mateixa manera l’Agrupació de Defensa Forestal Piera i els Bombers Voluntaris de Piera han realitzat pràctiques conjuntes.

De cara a la ciutadania, es recorda que cal extremar les mesures per a evitar incendis al territori. Fins al dia 15 d’octubre està prohibit encendre foc als terrenys forestals del terme municipal ni a la franja de 500 metres que els envolta, independentment de quina sigui la finalitat de la crema. Està prohibit llençar burilles enceses o llumins, sigui caminant o per la finestra del cotxe, així com coets, petards o focs d’artifici. No s’han d’utilitzar barbacoes que no estiguin autoritzades. En cas de circular amb vehicle particular per l’entorn, cal deixar lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular, si fos necessari, els vehicles d’emergència. És important no deixar mai escombraries ni deixalles al bosc, eliminar les branques que toquin a les façanes de les cases i tenir a punt eines bàsiques contra incendis i alguna reserva d’aigua.

En situacions d’emergència, cal seguir les indicacions de les autoritats i estar sempre informat a través dels mitjans de comunicació.

Davant de qualsevol situació d’emergència, cal trucar sempre al 112.

Arxivat a: Medi ambient, Protecció civil, Seguretat ciutadana
Cal extremar la precaució

Arxius adjunts