Portada > Actualitat > Notícies > Formació gratuïta per fomentar una transició cap a l’agricultura ecològica

Formació gratuïta per fomentar una transició cap a l’agricultura ecològica

13/10/2021

En el marc del projecte Banc de Terres del Parc Rural de Montserrat, s’ofereixen dos cursos destinats a pagesos en actiu i a joves que vulguin emprendre un projecte agrari ecològic

El projecte Banc de Terres del Parc Rural de Montserrat ofereix dues càpsules formatives que s’adrecen tant a joves que vulguin incorporar-se a l’activitat agrària com a pagesos en actiu que estiguin interessats a fer la transició cap a l’agricultura ecològica. Els cursos són gratuïts i s’organitzen en el marc del BCN Smart Rural, l’estratègia de la Diputació de Barcelona per transformar el sector agroalimentari del territori.  

El primer és un microcurs d’horta en producció ecològica. La primera sessió es farà el divendres 22 d’octubre de 16 a 19 hores a l’Ajuntament del Bruc, i la segona dissabte 23 de 10 a 13 hores i inclourà una visita pràctica a uan horta ecològica encara per determinar. 

El segon és un microcurs de conreu ecològic de fruita seca i olivera que s’impartirà a Piera. La primera sessió serà divendres 5 de novembre de 16 a 19 hores a la sala polivalent del casal d’avis i la segona el dissabte 6 de novembre de 10 a 13 hores a la sala Foment de Piera. Aquesta inclourà una visita pràctica a la Masia Can Sagristà, productors d’oli d’oliva en ecològic. 

Les places són limitades. Les inscripcions s’han de formalitzar a través del següent formulari o al web del Banc de Terres.    

Recordem que el Banc de Terres és una iniciativa conjunta de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament que vol fomentar la recuperació de les terres agràries abandonades o en desús de la nostra vila. El projecte posa a disposició de les persones propietàries de terres un seguit de serveis per poder arrendar-les com un servei jurídic, un servei tècnic d'informació i acompanyament, una pàgina web amb informació de les terres disponibles o suport en la realització dels treballs de recuperació dels terrenys abandonats.

Arxivat a: Promoció econòmica
Olivera - Banc de Terres

Arxius adjunts