Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Piera rebutja el projecte de la futura línia de Molt Alta Tensió (MAT)

L’Ajuntament de Piera rebutja el projecte de la futura línia de Molt Alta Tensió (MAT)

15/12/2021

El Consell Comarcal i els ajuntament de l’Anoia afectats s’han reunit per mostrar la seva oposició a la infraestructura i iniciar el procés per presentar-hi al·legacions

Els ajuntaments de l’Anoia afectats pel projecte de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que pretén connectar les províncies de Terol i Barcelona, entre ells l’Ajuntament de Piera, i el Consell Comarcal es van reunir ahir dimarts 14 de desembre per mostrar el seu rebuig rotund a la infraestructura i activar les vies necessàries per presentar-hi al·legacions. A la trobada va assistir-hi l’alcalde de Piera, Josep Llopart, juntament amb els alcaldes, alcaldessa i regidors de Masquefa, Bellprat, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, La Pobla de Claramunt i els Hostalets de Pierola. 

Des del Consell Comarcal es va traslladar als representants dels vuit municipis que compten amb el suport de l’ens i de la Diputació de Barcelona per desenvolupar i presentar les al·legacions que considerin oportunes. Se’ls van presentar els equips tècnics i jurídics que hi treballaran i que facilitaran a cada consistori l’elaboració dels recursos ambientals i jurídics adients, sota la coordinació de l’ens comarcal. 

El projecte de la MAT Valmuel-Begues és d’iniciativa privada i contempla una línia de 400 KV de tensió amb origen a la Franja de Ponent, per portar energia fotovoltaica i eòlica procedent de Terol fins la subestació de Begues, al Baix Llobregat, i traslladar-la finalment fins l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta infraestructura creuaria diferents comarques com l'Anoia, passant molt a prop de nuclis habitats i partint nombrosos municipis. 

En finalitzar la reunió, es va transmetre la voluntat comú de tots els municipis de presentar al·legacions fermes a un projecte que consideren tindrà un greu impacte sobre el paisatge i afectarà sectors estratègics al territori com el turisme o l’agricultura.

Arxivat a: Urbanisme
Oposició a la MAT
Oposició a la MAT