Portada > Actualitat > Notícies > L’Impost sobre Béns Immobles (IBI) amplia les seves bonificacions

L’Impost sobre Béns Immobles (IBI) amplia les seves bonificacions

31/12/2021

Les persones que instal·lin sistemes per a l’aprofitament de l’energia solar gaudiran d’una reducció del 50 % de la quota

Amb la voluntat de potenciar l’ús d’energies alternatives i promoure la sostenibilitat, l’Ajuntament de Piera amplia les bonificacions a l’Impost sobre Béns Immobles. En concret, a partir de demà 1 de gener entra en vigència la modificació de la corresponent ordenança fiscal que estableix que els immobles tant de naturalesa urbana com rústega, que tinguin instal·lacions d'aprofitament tèrmic i/o elèctric d’autoconsum amb energia solar gaudiran d’una bonificació del 50% de la quota de l’IBI. Aquesta exempció  pot arribar a un import màxim de 400 € anuals.

Pel que fa als habitatges plurifamiliars que tinguin una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum per subministrar electricitat als elements comuns, la bonificació serà del 5% sobre la quota íntegra per a cadascun dels habitatges. Per a més informació podeu consultar el text de l’ordenança que trobareu com a document adjunt.

De la mateixa manera cal destacar, pel que fa a altres beneficis fiscals al municipi, que el 2022 es mantindrà la suspensió de pagament per ocupació de la via pública, les terrasses, als establiments dedicats a l’hostaleria.

Arxivat a: Hisenda
Plaques solars

Arxius adjunts