Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Piera vol impulsar un creixement de sòl industrial a l’Anoia Sud

L’Ajuntament de Piera vol impulsar un creixement de sòl industrial a l’Anoia Sud

20/01/2022

El consistori ha signat un conveni amb el Consell Comarcal, Masquefa i els Hostalets de Pierola que obre la porta a la redacció d’un nou PDU dels polígons per part de la Generalitat de Catalunya

L’Ajuntament de Piera treballarà de manera conjunta amb el Consell Comarcal de l’Anoia i els Ajuntaments de Masquefa i Els Hostalets de Pierola per al desenvolupament de nou sòl destinat a l’activitat industrial. Aquest dijous, 20 de gener, l’alcalde de Piera, Josep Llopart, l’alcalde dels Hostalets de Pierola, Gerard Parcerisas,i l’alcalde de Masquefa i president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, han signat un conveni que suposa l’inici d’aquest procés. La voluntat compartida entre els tres consistoris és generar nou sòl d’activitat econòmica que permeti l’atracció d’inversions empresarials, aprofitant la seva ubicació estratègica. Els tres municipis de l’Anoia Sud es troben propers al Baix Llobregat, sota la creixent influència de la demanda a la zona propera a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i afavorits per la proximitat d’importants infraestructures de comunicació. Tots tres ja tenen avui demanda creixent de sòl industrial més enllà de les seves possibilitats de sòl actual. 

El conveni signat obre la porta a la redacció d’un nou Pla Director Urbanístic dels Polígons d’Activitat Econòmica de la Zona de l’Anoia Sud, amb la implicació directa dels tres ajuntaments. El Consell Comarcal coordinarà estratègicament les voluntats de tots ells a fi de consensuar criteris comuns i, per això, contractarà una consultora especialitzada que, amb el suport dels serveis tècnics de l’ens, realitzarà aquests treballs previs. El document consensuat que en resultarà ha de ser la base per a la redacció del futur Pla Director per part de la Generalitat de Catalunya.

Arxivat a: Empresa i ocupació
Conveni impuls sòl industrial
Conveni impuls sòl industrial
Conveni impuls sòl industrial
Conveni impuls sòl industrial