Portada > Actualitat > Notícies > Es presenta el Projecte TTT – Treball, Talent i Tecnologia

Es presenta el Projecte TTT – Treball, Talent i Tecnologia

16/03/2022

La iniciativa pretén promoure un creixement econòmic sostenible i aposta per augmentar la competitivitat del sector agroalimentari de l'Anoia

Aquest dilluns s'ha presentat a la Sala Polivalent del Foment de Piera el projecte TTT – Treball, Talent i Tecnologia, un projecte finançat per la Diputació de Barcelona que pretén promoure el treball digne, la millora de la competència del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. En el cas de la nostra comarca, el projecte se centra en el sector agroalimentari de l'Anoia i té com a objectiu principal augmentar la seva competitivitat.

Al capdavant de l'acte hi han estat la regidora de l'Ajuntament de Piera Sandra Bernad i el vicepresident primer del Consell Comarcal de l'Anoia Jordi Cuadras. En el marc d'aquesta presentació s'ha donat a conèixer un estudi dut a terme entre 114 empreses locals dels 22 municipis participants, que conclou amb una anàlisi de la cadena de valor del sector agroalimentari de l'Anoia.

L'estudi, a càrrec del col·lectiu Eixarcolant, ha permès extreure mancances i oportunitats del sector, com per exemple la necessitat de crear una borsa de treball específica del sector agroalimentari, la creació d'un servei que doni suport en processos administratius i burocràtics, eines que facilitin l'accés a la terra, la creació d'un obrador compartit i d'un escorxador ecològic de baixa capacitat i la necessitat que els ajuntaments facilitin el desenvolupament de projectes agraris, de petit comerç o de restauració.

La regidora Sandra Bernad va ser l'encarregada de donar la benvinguda a l'acte i ha aprofitat per agrair a les empreses la seva participació en l'estudi. Seguidament,  el vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, va intervenir puntualitzant que "hi ha 34 empreses analitzades amb ofertes laborals i necessitat d'incorporar personal i, per tant, hem de fer realitat que això es converteixi en la generació d'ocupació al nostre territori". Cuadras va destacar que "un dels reptes és atraure el jovent, digitalitzar el sector i feminitzar-lo, ja que les dones encara són minoria en aquest àmbit" i va afegir la importància del consum alimentari de proximitat.

Durant la setmana vinent s'organitzaran tres grups de discussió sobre la cadena de valor agroalimentària de l'Anoia. Un d'ells es farà al Teatre Foment de Piera el dimarts 22 de març a les 18.30 hores. Requereix inscripció prèvia a través d'aquest enllaç, del telèfon 669 45 45 61 o enviant un correu electrònic a l'adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e).



Arxivat a: Empresa i ocupació
Projecte TTT
Presentació projecte TTT
Presentació projecte TTT
Presentació projecte TTT