Portada > Actualitat > Notícies > Aposta de l’Ajuntament pels programes de formació i inserció laboral

Aposta de l’Ajuntament pels programes de formació i inserció laboral

20/04/2022

El curs vinent s’oferiran a Piera un PFI d’Auxiliar de Comercialització de productes i logística i un altre perfil d’Auxiliar de Vivers i Jardins

Els programes de Formació i Inserció (PFI) – Pla de Transició al Treball (PTT) s'adrecen a joves de 16 a 21 anys que hagin finalitzat l’ESO però no hagin obtingut la titulació corresponent. L'objectiu principal és proporcionar a aquests nois i noies la formació bàsica i professional que els permeti incorporar-se al món laboral o reprendre els seus estudis un cop superada la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà. 

L’Ajuntament de Piera aposta per aquest tipus d’ensenyament perquè s’adapta a les necessitats de les empreses al voltant i fa que el jovent tingui més oportunitats amb una formació que els permet l’aprenentatge d’un ofici i ampliar la seva formació general per promoure la continuïtat formativa i facilitar el desenvolupament dels hàbits i capacitats necessàries per incorporar-se al món laboral.

A Piera, els PFI estan integrats a l’Institut Guinovarda, que s’ha convertit en un centre referent a l’Anoia Sud en els estudis de Formació Professional, juntament amb el Pere Vives d’Igualada. Al curs vinent 2022/2023 hi haurà un canvi en l’oferta de l’INS Guinovarda atès que es deixarà d’impartir el perfil d’Auxiliar d’Activitats d’oficina i de serveis administratius generals però s’obrirà un de nou, el d’Auxiliar de Comercialització de productes i logística. En canvi, es mantindrà el d’Auxiliar de Vivers i Jardins.

Auxiliar de Comercialització de productes i logística

Amb aquest perfil, l’alumnat aprendrà a lliurar i recollir enviaments de productes a domicili, efectuar les operacions de cobrament en el servei, realitzar tècniques bàsiques de comercialització, preparar comandes i venda de productes, i conèixer aspectes sobre la conducció segura en aquest tipus de serveis. 

Auxiliar de Vivers i Jardins

L’alumnat aprendrà a realitzar operacions per a la producció i manteniment de plantes en vivers i centres de jardineria, per al manteniment de jardins, parcs i zones verdes, a elaborar composicions amb flors i plantes, adquirirà coneixements de serveis de floristeria i d’atenció al públic i rebrà formació sobre les normes de prevenció de riscos laborals i protecció mediambiental. 

Aquests estudis, d’un curs acadèmic, s’ofereixen en grups reduïts i amb pràctiques en empreses. Un cop superada la formació, les persones participants podran accedir a un cicle formatiu de grau mitjà, cursar el GESO a les Escoles d’Adults o treballar com a auxiliars amb un certificat professional de nivell 1.

La preinscripció s’haurà de formalitzar del 2 al 13 de maig. Per a més informació, cal adreçar-se a la seu del PTT (carrer Copèrnic, 12) al telèfon 93 776 21 14 o enviar un correu electrònic a l’adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Arxivat a: Educació
Cloenda PFI 2018-2019

Arxius adjunts