Portada > Actualitat > Notícies > Suport a les famílies en l’educació dels infants

Suport a les famílies en l’educació dels infants

27/04/2022

Durant els mesos de maig i juny s’oferiran diferents xerrades que pretenen donar eines i recursos als pares i mares per ajudar els fills i filles a créixer

L’Ajuntament de Piera, amb el suport de la Diputació de Barcelona, posa en marxa un cicle de xerrades que pretenen acompanyar els pares i les mares en el procés de creixement i desenvolupament de l’infant o jove. Les famílies es poden inscriure a totes les xerrades que vulguin, sempre i quan s’hagin inscrit prèviament.  Les sessions s’impartiran durant els mesos de maig i juny i totes començaran a les 18 hores. Aquestes són les xerrades a les quals podeu accedir-hi: 

Reforç positiu en l'educació dels fills i filles
 2 sessions. Dimarts 3 i 10 de maig. En línia a través de la plataforma Jitsi

Destinataris: famílies amb fills/es de 6 a 12 anys

En aquest taller s'aportaran eines per a gestionar les emocions de manera transformadora i creativa i per exercir el rol educatiu de manera positiva i assertiva. Es treballarà a partir del model de criança positiva que promou l'autoconeixement, les bones pràctiques educatives i la cura d'un mateix i dels altres. 

La neurociència ens ajuda: eines per ajudar els fills i filles a créixer
2 sessions. Dimarts 17 i 24 de maig. En línia a través de la plataforma Jitsi

Destinataris: famílies amb fills/es de 0 a 6 anys

Aquesta activitat pretén millorar la comunicació i les relacions en l'àmbit familiar i crear un clima favorable. Es pretén, de manera divulgativa, que a partir del coneixement del cervell, les famílies entenguin més els comportaments i les reaccions dels nens i les nenes, de manera que disposin de més elements per actuar i comunicar-s'hi millor.  

Canvis a l’adolescència 
1 sessió de 2h. Dilluns 13 de juny a la Biblioteca de Piera 

Destinataris: famílies amb fills/es adolescents

Durant l’activitat es donaran elements que ajudin a mares i pares d’adolescents a comprendre’ls i acompanyar-los en aquesta etapa. Els continguts seran: Etapes de l’adolescència; Canvis físics i emocionals; Com ajudar als adolescents a afrontar l’angoixa que produeixen els canvis; i Estratègies per parlar de sexualitat amb els fills adolescents. 

Emocions, xarxes socials i fills. Com els combinem?
1 sessió.Dimecres 15 de juny. En línia a través de la plataforma Jitsi

Destinataris: famílies amb fills/es de 12 anys o més

Aquesta activitat pretén oferir una visió crítica i constructiva sobre com les emocions ens governen molt més del que ens pensem i com són el motor de les tensions, angoixes i alegries que ens aporta la nostra experiència digital. Es tracta d'una invitació a comprendre, per descobrir i qüestionar. 

Per participar en les xerrades caldrà inscripció prèvia enviant un correu electrònic a l’adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e). Les persones inscrites rebran la confirmació i l'enllaç de connexió. 

Arxivat a: Educació
Xerrades per a famílies

Arxius adjunts