Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Piera incorpora al pressupost municipal prop de 8 milions d’euros del romanent de tresoreria

L’Ajuntament de Piera incorpora al pressupost municipal prop de 8 milions d’euros del romanent de tresoreria

27/05/2022

Aquesta aportació extraordinària permetrà dur a terme importants inversions a la vila com l’asfaltatge d’alguns trams d’accés als nuclis veïnals, la rehabilitació de l’edifici Sanahuja o la urbanització del carrer de l’Estació

El Ple de l’Ajuntament de Piera ha aprovat inicialment una aportació extraordinària de 7.906.492,25 euros al Pressupost municipal provinents del romanent de tresoreria. La decisió del Govern Municipal permetrà destinar aquests diners a un seguit d’actuacions destinades a millorar els serveis i equipaments i a realitzar inversions que, d’una altra manera, haguessin tingut un termini d’execució excessivament llarg. 

Entre les actuacions previstes hi ha el reforç de les partides que corresponen al servei de neteja viària, a la gestió i tractament de residus, a la brigada i a la piscina municipal; aquests diners faran possible la redacció del Pla Local de Joventut i d’un Pla intern d’Igualtat, així com la posada en marxa de campanyes per fomentar la convivència i el respecte als espais i a les persones; i es suplementen també les partides destinades a festes. 

Pel que fa a inversions, la principal serà l’asfaltatge dels trams que connecten la carretera B-224 amb els nuclis del Bosc de l'Àliga-Can Martí-Ca n'Aguilera, Can Claramunt i Can Bou. Es destinaran 2.235.000 euros del romanent de tresoreria a aquest projecte que es considera necessari i urgent per l’estat actual dels vials i per garantir la seguretat de vehicles i vianants.  

Altres projectes que es podran desenvolupar amb aquests diners seran la rehabilitació de l’edifici Sanahuja, la urbanització del carrer de l’Estació, la construcció d’un nou skate park  al parc de la Plana o el trasllat de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament a l’edifici de l’antic centre d’atenció primària. 

El consistori pierenc té previst també dur a terme aquest 2022 altres inversions com la remodelació de la Plaça de la Creu  i de parcs infantils, les millores al pavelló municipal i als locals socials i la nova pista esportiva al barri de la Plana. Es compraran nous vehicles per a la brigada, es faran canvis en el sistema d’enllumenat, es millorarà el sistema de climatització en alguns equipaments, com el Teatre Foment, la Biblioteca de Piera i l’Aula Municipal de Música, i s’instal·laran càmeres per reforçar la seguretat a la vila.

Arxivat a: Hisenda
Ajuntament