Portada > Actualitat > Notícies > Consells de prevenció davant l’arribada d’una onada de calor

Consells de prevenció davant l’arribada d’una onada de calor

13/06/2022

Es recomana a tots els pierencs i pierenques que segueixin algunes recomanacions com beure aigua molt sovint, fer àpats lleugers i frescos i evitar sortir a les hores de més sol

El Procicat ha activat l’alerta per temperatures extremes. Aquesta setmana del mes de juny comença amb la previsió d’una onada de calor que afectarà durant els pròxims dies a tot el territori català. 

Els episodis de temperatures elevades que es perllonguen en el temps poden afectar directament a la salut de les persones i, més encara als col·lectius que es consideren de risc com són els nadons, els infants, la gent gran i els malalts crònics. És per això que, davant d’aquesta situació, es recomana els pierencs i les pierenques que segueixin els consells del Servei de Salut Pública per garantir que puguin gaudir dels efectes positius del sol sense patir un cop de calor. 

Es recorda a la ciutadania que cal beure aigua sovint, refrescar-se de tant en tant i estar informat, en tot moment, de la predicció meteorològica. A casa, es recomana controlar la temperatura, tancant les finestres si tenim aire condicionat i posant-lo a una temperatura ideal de 25 graus. Cal evitar sortir al carrer a les hores de més sol, entre les 12 i les 17 h, i en cas de fer-ho és important anar per l’ombra, utilitzar gorres i ulleres de sol, posar-se protecció solar i portar roba còmoda de cotó i de color clar. Finalment, és important prendre àpats lleugers i frescos i potenciar una alimentació rica en fruita i verdures. 

En cas de patir algun dels símptomes del cop de calor com esgotament, febre, mal de cap, irritació de la pell, nàusees o rampes, es recomana visitar el Centre d’Atenció Primària o trucar al 061.

Arxivat a: Salut
calor