Portada > Actualitat > Notícies > Bona sintonia a la 5a edició del Pieradegusta

Bona sintonia a la 5a edició del Pieradegusta

27/09/2022

La fira gastronòmica ha portat al municipi àpats amb productes de proximitat, activitats per a infants i diverses propostes musicals

El nucli antic ha celebrat el 24 i 25 de setembre una convocatòria més de Pieradegusta, una fira que fa cinc anys que ofereix a la ciutadania dues jornades gastronòmiques amb tastos de vi, cava i oli de quilòmetre zero i activitats per a infants. Un total de disset expositors pierencs i centenars de persones han participat en la mostra, organitzada entre l'Ajuntament de Piera i l'entitat Vadefoodies.

Enguany, el Pieradegusta ha sigut apadrinat per la restauradora Ada Parellada, guanyadora de la Creu de Sant Jordi de 2016 i propietària del restaurant «Semproniana» a Barcelona. Durant el transcurs de la fira, Parellada va signar el llibre d'honor de la Vila de Piera i va visitar els diversos estands per conèixer de primera mà les seves propostes gastronòmiques.

Durant els dos dies de mostra centenars de persones van gaudir de la variada oferta gastronòmica i de les propostes musicals, dels tallers per a grans i petits, i van compartir amb amics i familiars un espai distès de tertúlia al voltant de la taula, que maridava perfectament la gastronomia, la cultura i el patrimoni pierenc.

La proposta també ha comptat amb la participació de l'enòleg Martí Torrallardona, qui va oferir un col·loqui sobre vins naturals i caves ancestrals a la Sala d'Exposicions, indret on la ciutadania ha pogut fruir d'un maridatge d'aquesta beguda de Denominació d'Origen Protegida amb música a càrrec de l'Escola de Música Maria Escolà i Cases. Ha tingut molt bona acollida el tradicional esmorzar de verema (pa amb tomàquet, arengades, raïm i cava), amb prop d'una vintena de persones participant-hi.

Per la seva banda, l'oferta musical que ha acompanyat els àpats d'aquest cap de setmana s'ha centrat en diverses modalitats de jazz i blues, mentre que els tallers, els conta-contes per a infants i el berenar de pa amb oli i xocolata han aconseguit aplegar una gran participació.

 Valoracions positives des del consistori

L'alcalde de Piera, Josep Llopart, ha post de manifest «l'enorme potencial de Piera, on cada vegada més joves estan apostant per agafar el relleu familiar i innovar en productes d'altíssima qualitat». Llopart també ha volgut posar en relleu que el Pieradegusta s'ha convertit en un referent a la comarca i en una oportunitat per a la restauració i producció locals.

A més, el regidor de Fires, Josep Maria Rosell, ha destacat «la gran afluència de pierencs que van omplir l'espai de la mostra i l'entrega dels diferents productors i restauradors que no es van voler perdre aquesta oportunitat per donar a conèixer els seus productes». Segons Rosell «cada any creixem i millorem per fer que el ressò de la mostra traspassi les fronteres del municipi i sigui un pol d'atracció de gent de fora».

Arxivat a: Fires
Pieradegusta 2022
Pieradegusta 2022
Pieradegusta 2022
Pieradegusta 2022
Pieradegusta 2022
Pieradegusta 2022
Pieradegusta 2022
Pieradegusta 2022
Pieradegusta 2022
Pieradegusta 2022
Pieradegusta 2022
Pieradegusta 2022