Portada > Actualitat > Notícies > Es constitueix el Centre d’Estudis Pierencs (CEPI)

Es constitueix el Centre d’Estudis Pierencs (CEPI)

03/10/2022

La fundació d’aquesta entitat neix amb la voluntat d’enllaçar el passat, present i futur de Piera

La Societat Foment de Piera ha acollit aquest dissabte l’acte fundacional del Centre d’Estudis Pierencs (CEPI), una nova associació cultural nascuda amb l’objectiu de difondre la recerca històrica i divulgar el patrimoni cultural del nostre municipi. L’assemblea constituent ha estat conduïda pel president de l’entitat, Eusebi Jorba, pel vocal Antoni Escudero i pel secretari Ramon Mora, amb l’assistència de les autoritats locals.

La convocatòria ha encetat amb la lectura de l’Acta Fundacional i dels Estatuts aprovats per la Generalitat de Catalunya i una exposició dels objectius fundacionals de l’associació. D’aquesta manera, s’ha especificat l’ús de l’arxiu històric municipal de l’Ajuntament per part del CEPI i els detalls del conveni econòmic amb el consistori, dirigit a facilitar les tasques de recerca i investigació històrica.

Durant la seva intervenció, l'Antoni Escudero ha posat en relleu la voluntat de treballar per construir uns fonaments sòlids que consolidin Piera com un referent cultural potent. Per la seva banda, el president Eusebi Jorba ha deixat palès que la constitució del CEPI respon a la formalització d’un procés de divulgació i investigació que es du a terme a la nostra localitat des de fa anys. En aquesta línia, Jorba ha subratllat la intenció de dedicar els seus esforços perquè les noves generacions acullin els valors culturals i històrics de Piera, mitjançant «un centre d’estudis que enllaci un passat, un present i un futur».

Podeu visualitzar la trobada sencera en aquest enllaç.

Arxivat a: Cultura
Es constitueix el Centre d’Estudis Pierencs (CEPI)