Portada > Actualitat > Notícies > La nova llei 7/2022 prohibeix la crema de restes vegetals

La nova llei 7/2022 prohibeix la crema de restes vegetals

24/10/2022

Qui necessiti gestionar residus vegetals pot fer servir autocompostatge o la trituració de restes orgàniques

La normativa estatal referent als residus i sòls contaminants (Llei 7/2022, del 8 d'abril) prohibeix amb caràcter general la crema de residus vegetals en entorns silvícoles i agraris durant tot l'any. El text només n'exceptua dos supòsits; en el cas que les restes estiguin afectades per una plaga i per prevenir el risc d'incendi. En ambdós casos, caldrà una autorització expressa.

En la resta de situacions es prohibeix aquesta pràctica permanentment, amb l'objectiu de prioritzar els processos biològics per al tractament de la matèria orgànica. D'aquesta manera, la ciutadania que necessiti gestionar les seves restes vegetals haurà d'utilitzar mètodes pacífics amb el medi ambient, com la trituració o l'autocompostatge, el qual permet utilitzar els residus com a adobament del mateix terreny.

Els tràmits per dur a terme tasques que impliquen l’ús de foc a l’entorn natural els podeu demanar a la Generalitat de Catalunya en aquest enllaç. Podeu consultar tots els detalls d'aquesta mesura a la infografia adjuntada.

Arxivat a: Medi ambient
Es prohibeix la crema de restes vegetals
Informació