Portada > Actualitat > Notícies > Tot preparat per una nova edició de la Festa de l’Oli

Tot preparat per una nova edició de la Festa de l’Oli

09/11/2022

El municipi serà escenari d’una trobada nascuda per impulsar l’oli com a atractiu turístic i producte de proximitat

La nostra localitat celebra una nova convocatòria de la Festa de l’Oli, una iniciativa creada per promocionar un dels productes locals més valorats de la nostra regió. La cita es durà a terme el pròxim diumenge 13 de novembre, de 10 a 14 hores.

Al matí, la ciutadania participant en l’acte tindrà l’oportunitat de visitar les instal·lacions de Cal Sadurní i Cal Nasi, els dos molins d’oli pierencs. Durant aquesta excursió, es mostrarà el procés d’elaboració de l’oli; des que les olives s’introdueixen al trull, passat pel procés de premsat, fins a convertir-se en el producte novell envasat.

Després de la visita, hi haurà la possibilitat d’adquirir allà mateix l’oli acabat de premsar i envasar, mentre que, cap a migdia, es proposarà una degustació d’oli amb pa torrat i botifarra a la zona dels molins d’oli.

Piera, referent en oleoturisme

Des de fa tres anys, el consistori treballa amb els ajuntaments del Bruc i de Collbató i amb el Consell Comarcal de l’Anoia per oferir a la ciutadania una proposta turística que impliqui els diferents actors relacionats amb el sector de l’oli.

Amb aquesta finalitat, s’ha elaborat un catàleg perquè les potencials persones visitants siguin conscients de la varietat de paisatges de la nostra comarca i a on també s’hi destaquen rutes pels espais naturals de la zona i s’hi remarquen el castell i el nucli antic de Piera com a zones d’interès turístic.

Arxivat a: Cultura, Festes
Festa de l'Oli