Portada > Actualitat > Notícies > Fomentant les noves tecnologies per aprofitar els recursos hídrics

Fomentant les noves tecnologies per aprofitar els recursos hídrics

22/11/2022

S’ha celebrat una conferència sobre la utilització de nous recursos tecnològics per a una gestió sostenible de l’aigua en agricultura i ramaderia

L’Ajuntament de Piera ha celebrat al Teatre Foment una trobada emmarcada en el programa Treball, Talent i Tecnologia (TTT), subvencionat per la Diputació de Barcelona, per parlar sobre l’ús de les noves tecnologies dirigit a l’aprofitament d’aigua en agricultura i ramaderia. La xerrada ha estat adreçada a persones vinculades a la cadena de valor del sector agroalimentari.

El ponent ha descobert al públic el disseny Keyline, una tècnica dirigida a la maximització dels recursos hídrics d’una àrea determinada de terra. Cada paisatge té unes particularitats diferents que cal identificar per tal d’aplicar un disseny global de la finca i poder així aprofitar al màxim els seus recursos hídrics.

Els principals beneficis del mètode presentat, en un termini de dos a tres anys, són la captació d’aigua de forma natural; l’estalvi d’aigua de reg; la captació de carboni de la terra; una millora de la fertilitat de la terra, de la qualitat de la producció i de la qualitat del producte; la reducció de les hores de personal i maquinària, la millora del procés de treball, de l’eficiència i de la biodiversitat i aturar l’erosió del terreny.

Arxivat a: Interès ciutadà, Noves Tecnologies
Xerrada