Portada > Actualitat > Notícies > El municipi alça la veu contra la violència de gènere

El municipi alça la veu contra la violència de gènere

29/11/2022

Piera ha acollit diversos actes per reivindicar el 25N, Dia Internacional contra la Violència envers les Dones

La nostra localitat s’ha sumat un any més a la crida internacional per l’erradicació del masclisme.  Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament ha organitzat propostes orientades a la difusió d’aquest problema social com el monòleg de Pamela Palenciano, un taller d’autodefensa personal, un acte institucional, l’elaboració d’un vídeo de conscienciació i actuacions musicals.

El tret de sortida de la programació el va donar el dia 10 l’actriu i activista Pamela Palenciano, amb l’actuació No solo duelen los golpes, al Teatre Foment, a on la protagonista va narrar la seva pròpia experiència amb la violència física i psicològica per part de les seves exparelles.

Els actes s’han reprès el dia 24, amb un taller d’autodefensa personal a l’institut Escola Piera, a on les persones participants han après a defensar-se en cas de trobar-se en una situació d’agressió o assetjament. De cara al 25 de novembre, el consistori ha penjat al balcó del Teatre foment una pancarta reivindicativa amb el lema «Piera diu prou a les violències masclistes», acompanyat del telèfon d’atenció a les víctimes 900 900 120.

La tarda de la jornada del dia 25 ha acollit el gruix de les activitats, amb una marxa silenciosa encapçalada per l'Associació de Dones de Piera, amb recorregut des del Gall Mullat fins a la plaça del Peix. Un cop allà, s’han encès diverses espelmes simbolitzant els llaços feministes mentre es llegia el manifest institucional de les dones.

A continuació s’ha projectat el vídeo-anunci que narra, en format ficció, una situació de violència sexual en una festa. En el vídeo ha participat Actrius i altres persones del municipi, a més de l'Aula Municipal de Música, qui ha produït la cançó que sona de fons.

Un cop acabada la reproducció del vídeo, els assistents van desplaçar-se cap al Teatre Foment on els esperava, com a cloenda de la jornada, l'actuació de «Les Fourchettes», un quartet vocal que va participar en una de les edicions anteriors del programa televisiu La Voz.

Més accions reivindicatives

Des de la comissió de comunitària de l'Equip d'Atenció Primària de Piera es va organitzar una activitat conjuntament amb diversos recursos i serveis del municipi per poder donar veu de manera anònima a les violències que han patit les dones de Piera. A més, des del Centre d'Atenció Primària (CAP), es va dur a terme un mural amb el recull de totes les vivències exposades per les dones i poder visibilitzar les violències que encara es produeixen.

L'Associació de Dones de Piera i el grup Les Barjaules, moviment feminista del poble, van crear diverses caixes per poder col·locar en diferents punts del municipi per poder recollir les experiències viscudes per les dones. Amb el suport i participació de l'Ajuntament de Piera, el tècnic de joventut i la parròquia es va poder recollir molts testimonis.

 

 

Arxivat a: Igualtat de gènere
25N
25N
25N
25N
25N
25N
25N
25N
25N
25N